Upptäcktsresor

Columbus tre fartyg
En värld av upptäckter
Här berättar vi om historiens stora upptäcktsresor: Om Christofer Columbus sjöresa till Amerika och om conquistadorernas utforskande av den nya kontinenten.

Vi berättar om Marco Polos fantastiska upplevelser i Kina. Om Amelia Earhart, den första kvinnliga piloten som korsade Atlanten, och om hennes mystiska försvinnande.

Om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-expedition från Peru till Polynesien och om David Livingstones utforskning av centrala Afrika och hans möte med Victoriafallen. Om Roald Amundsen, som var den första som nådde Sydpolen och färdades genom Nordvästpassagen.
Den brittiske polarforskaren James Weddell har gett namn åt Weddellhavet
Den vilda världen
Historiens stora upptäcktsresor har stött på mängder av problem i mötet med naturens vildsinta sidor. Resorna har bjudit på seglatser i oväder och enorma vågor, på flygningar i kraftiga stormar med defekta instrument och bränslebrist, på väldiga ismassor och bitande köld, och på farliga djur, livshotande sjukdomar och gnagande svält.

Dyk ner i historierna om strapatsfyllda upptäcktsresor på land, till sjöss och i luften och om de faror och utmaningar de upptäcktsresande mötte längs vägen.