"Renässansens målare avbildade rymdskepp"

Även i renässansen så människor rymdskepp och ufon. Det syns i tavlorna, hävdar teori.

Teori av Roberto Volterri
Född: 1946
Utbildning: Arkeolog

Även under renässansen upptäckte folk ufon, men eftersom de inte kunde fotografera dem målade de av dem i stället. Det hävdade den italienske arkeologen Roberto Volterri år 2002 efter att i många år ha granskat renässansmålningar och upptäckt ufo-liknande föremål på flera av dem.

Ett av arkeologens exempel är en tavla av den italienske konstnären Filippo Lippi från 1400-talet. På målningen syns jungfru Maria i förgrunden, och i bakgrunden står en man och en hund och verkar spana mot ett lysande föremål på himlen. Och detta är långtifrån det enda exemplet på mystiska, ufo-liknande objekt i renässans­målarnas verk.

Arkeologen Roberto Volterri­ hävdar att det flygande föremålet på denna renässansmålning är ett ufo.


”Jag tror att målarna lade till dem med flit för att de visste att de var viktiga och därför ville förmedla dem till eftervärlden”, hävdade Volterri.

Historien citerades i mängder av tidningar men experter på renässansmåleri avvisade Volterris teori. Enligt dem är de mystiska, flygande föremålen inte ufon utan konstnärernas försök att avbilda de gudomliga, himmelska krafterna. Av samma anledning förekommer de mystiska objekten bara på målningar med religiösa motiv.

Kanske är du intresserad av...