Vraket ligger på 3 800 meters djup.
Vraket har blivit en turistdestination
Titanic har legat på havets botten sedan 1912, då passagerarfartyget på väg från Southampton i England till New York i USA gick på ett isberg och sjönk.
Mer än 1 500 människor miste livet i samband med förlisningen. Sedan 2018 har ett företag erbjudit resor i en miniubåt ner till vraket.
Ubåten heter Titan och ägs av det amerikanska bolaget OceanGate Expeditions, vars vd är en av de fem som försvunnit i djupet.
Ombord på miniubåten är utöver chefen för OceanGate den 58-årige brittiske miljardären Hamish Harding, den pakistanske affärsmannen Shahzada Dawood och hans son Sulaiman Dawood samt den franske djuphavsdykaren Paul Henry Nargeolet.
Dyket till vraket av Titanic var kulmen på en åtta dagar lång resa, som kostade 250 000 dollar eller 2,7 miljoner kronor per deltagare.
Färden med ubåten var planerad att ta fem timmar.
Hittades först 1985
Trots att Titanic sjönk 1912 dröjde det ända till 1985, innan det hittades.
Då upptäckte man att fartygets för och akter, eftersom skrovet bröts i två delar i samband med att fartyget sjönk, ligger 600 meter ifrån varandra.
Sedan vraket upptäcktes har fartyget spelat huvudrollen i Hollywood-storfilmen Titanic från 1997, och nu – på tragiskt vis – figurerar i ett turistäventyr som gått fruktansvärt snett.