Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Jordan W
Samhälle - Vardagsliv

Följ den stora släktforskarmässan

Den 28 februari startar den stora släktforskarmässan Rootstech i Salt Lake City. För den som inte kan ta sig till andra sidan jordklotet går det utmärkt att följa flera av de intressantaste seminarierna hemma vid datorn!

Rootstech, ett av världens största släktforskningsevenemang, närmar sig. I år är evenemanget, som lockar över 25 000 släktforskare till amerikanska Salt Lake City, förlängt med en dag och pågår mellan den 28 februari och 3 mars.

SLÄKTFORSKA MED DNA – SÅ GÖR DU

På Rootstech kommer långt över 200 seminarier att hållas och ämnena är som vanligt vitt skilda. Mycket är givetvis riktat mot amerikanska släktforskare och ett flertal programpunkter handlar i år om afroamerikansk släktforskning. På seminarieschemat finns även många punkter i gränslandet mellan släktforskning, DNA och teknik.

Huvudtalarna i år är fotografen Brandon Stanton, som ligger bakom projektet Humans of New York, samt förre konståkningsstjärnan Scott Hamilton.

SÅ HITTAR DU VALLONERNA!

Tycker man att det är för långt och dyrt att ta sig till Salt Lake City går det utmärkt att följa flera av föreläsningarna hemma vid datorn. Ett antal seminarier streamas direkt varje dag. Och tiderna är inte så illa, det mesta går svensk kvällstid. Sändningarna börjar 16.30 svensk tid och håller på till ett par timmar efter midnatt.

SÅ SPÅRAR DU UTVANDRARNA TILL AMERIKA

Bland seminarierna som sänds över nätet handlar flera om DNA, men det går också att få tips om hur man forskar i arkiv från andra världskriget och hur man bäst bevarar sin fotosamling. Hela streamingprogrammet hittar du här.

Läs också:

special air service i jeepar
Andra världskriget

Hur gammalt är Special Air Service?

3 minuter
Politik

Peterloo: Arbetarmöte slutade med blodig massaker

25 minuter
pius xii förintelsen vatikanen
Förintelsen

Vatikanens interna uppgifter: Judarna överdriver nazistiska massakrer

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj