Shutterstock

Fem galna råd mot baksmälla

Känns det som om ditt huvud ska explodera, och stiger illamåendet allt längre upp i halsen? Oroa dig inte – historiens festprissar har allt du behöver för att kurera baksmällan efter nyåtsfesten.

1. Lindra symptomen med en rejäl brunch från antiken

Antikens romare och greker är kända för sina vilda orgier med enorma mängder alkohol. Därför kände de till en kur mot baksmälla, och enligt Plinius den äldre intog de dagen efter festligheterna en brunch bestående av fårlungor, råa uggleägg och friterade kanariefåglar.

2. Drick kaninbajs som en cowboy

Om du inte klarar av att inta fast föda, kan du i stället göra som amerikanska cowboysoch brygga dig en kopp te. Det är emellertid viktigt att teet göra på avföring från en kanin, för cowboyerna visste att kaninbajs innehåller stora mängder salt och vitaminer – som gör din kropp glad igen.

3. Må toppen efter en hotelldrink

På 1930-talet serverade Ritz-Carlton Hotel i New York en speciell drink för gäster med baksmälla. Drinken bestod av Coca Cola och mjölk och enligt ett pressmeddelande från hotellet kunde den som drack den ta en liten tupplur och sedan må fantastiskt igen.

4. Svettas ut smärtan som en indian

Orkar du inte med några större prestationer i köket kan du hitta lösningen hos indianerna: Rör dig så mycket att du svettas. Slicka sedan av svetten från huden och spola runt den i munnen innan du spottar ut den – och med den baksmällan.

5. Du kan också bara göra som en viking

... och kräkas.