Spelautomater baserade på historiska händelser och epoker

Som historieintresserad har du inte bara filmer och böcker att välja mellan för att tillfredsställa ditt kunskaps-hungrande intresse. Faktum är att den nätbaserade spelindustrin erbjuder många lovvärda inslag med historiskt tema som du kan testa. Vi har samlat vad vi tycker är några av de bästa spelautomaterna baserade på olika historiska händelser och epoker här!

Legacy of Dead från Play’n Go – Forntida Egypten

Högst upp på listan står Play'n Go:s mycket populära spelautomat med historietema, Legacy of Dead, som utspelar sig i det mytomspunna forna Egypten. Spelet, som består av fem hjul och tio vinstlinjer, utspelar sig i ett egyptiskt tempel omgivet av brinnande facklor och stenpelare.

I 18+ I Regler och villkor gäller I stödlinjen.se I spelpaus.se I spelinspektionen.se I Spela ansvarsfullt I

Tack vare den fantastiska grafiken och animationerna som bygger på en egyptisk kungs jakt på rikedomar, i kombination med intensiv och stämningsfull bakgrundsmusik, känns det verkligen som om du har förflyttats tillbaka till 3000 tusen år före Kristus. Håll utkik efter mumie-symbolen! Den kan få dig att nå den högsta vinsten per spinn, som är 5 000 x din totala insats.

Hall of Gods från NetEnt – Vikingatiden och asatron

Under förkristen tid dominerades de nordiska länderna av den nordiska mytologin, en samling myter som är starkt förknippade med vikingatiden. Den religion de trodde på är nu allmänt känd som asatro och bygger på kända gudar som Thor, Frigg, Freya och Balder. Vikingarna trodde att världen var ett stort träd som de kallade Yggdrasil och som bestod av tre rötter. Den översta roten var människornas hemvist, Midgård, och Asgård var gudarnas. Den andra roten var jättarnas hem, Jotunheim eller Utgård, och den tredje roten var underjorden, Nifelheim.

Denna mycket spännande världsbild har återskapats i NetEnts fantastiska spelautomat Hall of Gods, som består av fem hjul och tre rader med totalt 20 vinstlinjer. Som vanligt imponerar NetEnt med grafiken. Alla ikoner i spelet är baserade på mytologi och du kommer att hitta några av de kända namnen som vi redan har nämnt när du snurrar hjulen. Gudarna är de som betalar ut mest, medan konst och andra symboler betalar ut mindre vinster.

Arabian Nights från NetEnt – Den muslimska guldåldern

Den mycket omtyckta spelautomaten Arabian Nights från NetEnt är baserad på sagosamlingen The Arabian Nights, en episk samling av arabiska folksagor som skrevs under den muslimska guldåldern. I den ursprungliga berättelsen är Shahryar en mycket impopulär kung i ett stort imperium som upprepade gånger mördar sina älskare. Men den sista kvinnan som han gifter sig med börjar berätta en historia för honom varje kväll, men lämnar den ofullständig och lovar att avsluta den nästa kväll. Eftersom berättelserna är så underhållande skjuter kungen upp avrättningen från dag till dag och överger slutligen sin grymma plan.

NetEnts version av den gamla sagan är förstås helt annorlunda. Det utspelar sig mot bakgrund av det antika Bagdad, och så fort du börjar spela kommer du att tas till en värld av rikedomar och orientaliska berättelser. Du omsluts av en fascinerande atmosfär och ditt jobb är att försöka skapa vinnande kombinationer med hjälp av de fem hjulen.