Kronprinsens sexmöbel byggdes för en bordell i Paris

Den mycket överviktiga och sextokiga kronprinsen Edvard av Storbritannien behövde hjälp för att få sina begär tillfredsställda. En specialtillverkad stol skulle göra gruppsex möjligt för honom.

Arvingen til den brittiska tronen lät specialtillverka en möbel för gruppsex.

På 1000-tallet styrdes England av en kung som gick under namnet "Edward The Confessor" – Edvard Bekännaren. Men under 1880-talet fick britterna hitta på ett festligare öknamn då kronprins Edvard gång på gång skapade rabalder med sina erotiska utsvävningar. Putslustiga personer kallade honom därför "Edward the Caresser" – Edvard den kärvänlige.

Edvard gifte sig med den danska prinsessan Alexandra år 1863 men det innebar inte att Storbritanniens blivande kung slog sig till ro och blev en familjemänniska. Han fortsatte ohämmat förföra damerna, bland andra Winston Churchills mor Jennie Jerome Churchill och en känd skådespelerska.

Beställde sexsoffa till bordell i Paris

När Edvard besökte Paris under 1880- och 1890-talen var övernattningar på lyxbordellen Le Chabanais alltid med på programmet. Till sitt hemliga älskogsnäste beställde prinsen en särskild möbel som skulle göra det möjligt för honom att roa sig med två kvinnor på samma gång, utan att överanstränga sig.

1896: Kronprins Edvard tillsammans med sin mor, drottning Viktoria, och Rysslands sista tsar, Nikolaj II.

© Wikimedia

Problemet var att Edvards midjemått med tiden hade kommit att mäta över 121 cm, så han var varken smidig eller kapabel till stora fysiska ansträngningar. Möbeln var utformad så att kronprinsen kunde slappna av medan de prostituerade gjorde arbetet.

Dirty Bertie höll stilen som kung

Som 59-åring blev Edward till slut kung år 1901 då hans mor – den respektabla drottning Viktoria – dog. Till kröningsceremonin i Westminster Abbey lät han inrätta en särskild loge för alla sina älskarinnor.