När passagerarfartyget Titanic i april 1912 gick på ett isberg, tog chefsbagaren Charles Joughin katastrofen med upphöjt lugn.
Han skickade upp 50 bröd till de frysande passagerarna på däck och gick sedan ner i sin hytt för att ta ett glas whisky. Sedan gick den 33-årige bagaren upp på däck igen och började lyfta ner kvinnor och barn i livbåtarna.
När det blev hans egen tur, gav han platsen åt en passagerare och återvände till sin hytt för att dricka.
VIDEO – Se bagaren i ”Titanic”:
Först när däcket var i princip tomt, och vattnet täckte golvet i Joughins hytt, stapplade han upp igen och började kasta däcksstolar till de personer som befann sig i vattnet.
Efter ännu ett besök i hytten klättrade Joughin ut på utsidan av räcket i aktern.
När Titanic strax därpå bröts i två, sjönk Joughin ner i vattnet tillsammans med fartyget, som om det var en hiss. I två timmar simmade han omkring i det iskalla vattnet, tills han plockades upp av en livbåt.
Enligt experter överlevde Joughin sannolikt för att han i sitt berusade tillstånd var helt orädd, så att han inte greps av panik och förlorade värme och energi.