Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Här visas en romantiserad tolkning av den skördefest som var föregångare till dagens thanksgiving i USA.

© Bridgeman
Samhälle - Amerikas historia

Legendarisk amerikansk bosättning har hittats

Amerikanska forskare har lokaliserat de första pilgrimernas hem, den så kallade Plymouth Settlement i delstaten Massachusetts.

Vaggan för en av amerikanernas allra viktigaste helgdagar, thanksgiving, har hittats: kolonin Plymouth Settlement, som de första pilgrimerna grundade 1620 efter att ha anlänt med fartyget Mayflower.

Ammunition och pärlor övertygade forskarna

Pilgrimerna hade flytt religiös förföljelse i England och bodde i kolonin från 1620 till 1691. Trots att kolonin spelar en central roll i den amerikanska historien har ingen hittills vetat var i delstaten Massachusetts den låg.

Fyndet av ett ­område med keramik, muskötammunition och pärlor har dock övertygat arkeologer från University of Massachusetts Boston om att de är på rätt väg.

Fantastisk upptäckt

Det är framför allt fyndet av en kalv som har övertygat forskarna. Områdets indianer höll nämligen ingen boskap, varför detta kan vara det som verkligen visar att pilgrimernas ­första hem har hittats.

”Det är en fantastisk upptäckt. Det är första gången vi har bevis för exakt var den ursprungliga kolonin låg, och vilka red­skap pilgrimerna använde”, säger Kathryn Ness från museet Plimoth Plantation till UMass Boston News.

Läs också:

special air service i jeepar
Andra världskriget

Hur gammalt är Special Air Service?

3 minuter
Politik

Peterloo: Arbetarmöte slutade med blodig massaker

25 minuter
pius xii förintelsen vatikanen
Förintelsen

Vatikanens interna uppgifter: Judarna överdriver nazistiska massakrer

2 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj