Legendarisk amerikansk bosättning har hittats

Amerikanska forskare har lokaliserat de första pilgrimernas hem, den så kallade Plymouth Settlement i delstaten Massachusetts.

Här visas en romantiserad tolkning av den skördefest som var föregångare till dagens thanksgiving i USA.

© Bridgeman

Vaggan för en av amerikanernas allra viktigaste helgdagar, thanksgiving, har hittats: kolonin Plymouth Settlement, som de första pilgrimerna grundade 1620 efter att ha anlänt med fartyget Mayflower.

Ammunition och pärlor övertygade forskarna

Pilgrimerna hade flytt religiös förföljelse i England och bodde i kolonin från 1620 till 1691. Trots att kolonin spelar en central roll i den amerikanska historien har ingen hittills vetat var i delstaten Massachusetts den låg.

Fyndet av ett ­område med keramik, muskötammunition och pärlor har dock övertygat arkeologer från University of Massachusetts Boston om att de är på rätt väg.

Fantastisk upptäckt

Det är framför allt fyndet av en kalv som har övertygat forskarna. Områdets indianer höll nämligen ingen boskap, varför detta kan vara det som verkligen visar att pilgrimernas ­första hem har hittats.

”Det är en fantastisk upptäckt. Det är första gången vi har bevis för exakt var den ursprungliga kolonin låg, och vilka red­skap pilgrimerna använde”, säger Kathryn Ness från museet Plimoth Plantation till UMass Boston News.