Hemliga dokument om mordet på John F. Kennedy publiceras

Konspirationsteoretiker världen över hoppas att offentliggörandet av över 3000 hittills hemligstämplade dokument om mordet på John F. Kennedy kan kasta nytt ljus över det 54 år gamla mysteriet.

Trots att officiella undersökningar har konstaterat att Lee Harvey Oswald stod bakom mordet på John F. Kennedy, var det inte han som dödade den amerikanske presidenten.

Det hävdar konspirationsteoretiker världen över, och en Gallup-undersökning konstaterade år 2013 att 61 procent av amerikanerna tror att mordet på John F. Kennedy var en del av en konspiration.

>> Läs elva av de mest utbredda konspirationsteorierna här

Nu kan hela världen – kanske – få svar på mysteriet.

Tidigare president undertecknade lag

Torsdagen den 26 oktober offentliggörs mer än 3000 dokument angående mordet på John F. Kennedy.

Det har den amerikanske presidenten Donald Trump meddelat på twitter:

Publiceringen sker inte på president Trumps eget initiativ, utan mot bakgrund av en lag som 1992 undertecknades av den dåvarande presidenten George H. W. Bush.

Enligt lagen skulle de hemligstämplade dokumenten om mordet på John F. Kennedy offentliggöras efter 25 år.

Det är den tidsfristen som löper ut den 26 oktober 2017.

Bensin på brasan

Mer än två miljoner dokument om mordet har redan publicerats utan att nya bevis kommit fram, men enligt Philip Shenon, som har skrivit en bok om Warren-kommissionen (som undersökte mordet år 1964, red.), kommer de nya dokumenten att ge all världens konspirationsteoretiker vatten på kvarnen.