VIDEO: Historiens märkligaste presidentkampanjer

Ted Cruz steker bacon på ett automatvapen i en kampanjfilm inför presidentvalet 2016. Men besynnerliga kampanjfilmer är ingenting nytt – de började dyka upp redan 1952.

1952: Ike älskar Bob

Tv-kampanjer dyker upp för första gånger i presidentvalet 1952. Adlai Stevenson ställer upp mot Dwight D. Eisenhower (Ike), och han insinuerar i en kampanjfilm att senatorn Robert Taft (Bob) styrde Eisenhowers politik bekom kulisserna.

Det har hänt en del med rörliga bilder sedan dess ...

Video

1964: Smutskampanjen

Barry Goldwater är republikanernas presidentkandidat 1964, då han ställer upp mot Lyndon B. Johnson. I en kampanjfilm kritiserar han porrifieringen av samhället, som han anser den sittande regeringen har ansvar för.

LÄS MER: Lär dig mer om presidentval i USA

Rösten i videon är negativ till pornografi, men bilderna berättar kanske en lite annorlunda historia.

Video

1964: Ku Klux Klan gör entré

Lyndon B. Johnson har dock ett motdrag i rockärmen, som kasta dåligt ljus över Barry Goldwater.

Ku Klux Klan stödjer officiellt Goldwaters kampanj och det är inte Johnson sen att utnyttja, trots att Goldwater inte alls sympatiserar med klanen.

Video

1968: Skojaren

Hubert Humphrey ställer 1968 upp mot Richard Nixon. Nixons vicepresidentkandidat är Spiro Agnew, och honom attackerar Humphrey hårt i sina kampanjfilmer.

Humphrey förlorar till slut valet... och det hänger kanske ihop med kampanjstrategin.

Video

2008: Godkänd av Chuck Norris

”Chuck Norris rekommenderar ingenting – han talar om för Amerika hur det kommer att bli.”

Mike Huckabee deltar i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat 2008 (och igen 2016). Och han står definitivt inte över användandet av kändiseffekten.

Chuck Norris stödjer officiellt Huckabees kampanj och ställer Chuck Norris-varumärket till förfogande i Huckabees kampanjfilm.

Men Chuck Norris är tydligen inte ofelbar trots allt – som bekant vann Huckabee varken presidentvalet eller republikanernas nominering.

Video

2016: Ted Cruz säger det med vapen och bacon

Republikanen Ted Cruz är en övertygad förespråkare för rätten att bära vapen och han visat det med stor begeistring i en av sina kampanjfilmer.

Video