Historiska brott: Seriemord i soliga Kalifornien

Livet i Kalifornien är lite lättare – vädret är varmare, klädseln behagligare och humöret bättre. Men under 1970- och 1980-talet präglades ”The Golden State” av rädsla och obehag

Livet i Kalifornien är lite lättare – vädret är varmare, klädseln behagligare och humöret bättre. Men under 1970- och 1980-talet präglades ”The Golden State” av rädsla och obehag

Under det annars så glada 70-talet drabbades Kalifornien av rena epidemin av seriemord, och polisen famlade i mörkret.

I årets historiska krim-special ”Mord i solen” får du följa med till platsen där solen alltid skiner, men där mordstatistiken ofta kastar en mörk skugga över den goda stämningen.

Du kommer att få uppleva:

De mest ökända seriemördarna, som förvandlade gatorna i Kalifornien till rena mardrömmen för både polisen och invånarna.

The Golden State var ett inferno av mördade prostituerade, sataniska symboler på skändade lik och charmerande seriemördare, som tog sina offer med storm.

Exempelvis Dating Game Killer, som dök upp i ett amerikanskt dejtningsprogram och charmade både kvinnorna och publiken. Men bakom leendet och de sensuella kommentarerna dolde sig en seriemördare med flera liv på sitt samvete.

Få årets mest nervpirrande mordhistorier för 0 kronor.

Du får ännu mer kriminalhistoria

Vi vet att berättelser om brott hör till de mest omtyckta historierna i VÄRLDENS HISTORIA, och det tänker vi såklart försöka tillmötesgå.

Därför får du även förra årets historiska krim-special Mord i norr, där vi löste några av Nordens värsta brottsfall från 1900-talets början.

OCH vi har satt ljud åt alltihop, så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av berättelserna (och om vi ska vara ärliga – kanske bita på naglarna ibland 😉)

©

Du kan även får vår TIDSKRIFT till specialpris

Med anledning av påsken har vi satt ihop ett extraordinärt bra erbjudande åt dig som är nyfiken på vad vår tidskrift bjuder på i pappersform.

Faktum är att du får två nummer av VÄRLDENS HISTORIA direkt i brevlådan + de digitala krim-utgåvorna ”Mord i solen” och ”Mord i norr”.

DITT PRIS ÄR 39 KRONOR.

Det innebär alltså en besparing på hela 135 kronor.

Men erbjudandet gäller endast under en begränsad period! Sista chansen att utnyttja det är den 7 april 2021.

OBS! Är du redan prenumerant? Logga då in här