Historia Årsbok 2022: få historien väckt till liv

I Världens Historias nya årsbok får du den dramatiska bakgrunden till årets viktigaste händelser. Månad för månad berättar årsboken bakgrunden till nyheterna och sätter händelserna i perspektiv. Historia Årsbok är historieskrivning när den är som allra bäst.

Få hela historien bakom 2022 års största nyheter

Kriget i Ukraina har förändrat världsbilden.

En ny järnridå hotar att växa fram genom Europa och de europeiska länderna förbereder sig nu på scenarier som under flera årtionden har varit helt otänkbara.

I år innehåller Historia Årsbok ett stort tema på 24 sidor om Ukraina och landets relation till den stora grannen i öst.

2022 blev ett år med många avgörande händelser som utan tvekan kommer att gå till historien.

Med årsbokens väl researchade och uppslukande berättelser får du insikt i de historiska händelser och personer som har hjälpt till att forma världen i dag – och du får möta de stora personligheterna som har fått allt att hända.

Läs bland annat om att Finland och Sverige går med i NATO på grund av Vladimir Putins hotfulla retorik mot de två nordiska länderna.

Läs också historien från 1939 då finländarna överraskade stora delar av världen när de stoppade Stalins invasion av Finland.

Eller läs om när Will Smith mitt under Oscarsgalan gav Chris Rock en rungande örfil och fick ryktena om en långvarig konflikt mellan de två skådespelarna att blossa upp.

Hollywood har tidigare varit en grogrund för fejder – läs historien om skådespelarna Bette Davis och Joan Crawford som i flera årtionden försökte sabotera för varandra.

I Historia Årsbok 2022 får du den här och många andra spännande bakgrundshistorier till händelser som lett till stora rubriker i år.

Följ med på en resa genom 2022 med Historia Årsbok

Historia Årsbok 2022 är den perfekta boken för dig som älskar historia.

För dig som vill veta mer om det gångna årets historiska nyheter och följa med på en tidsresa som visar sambanden mellan 2022 års händelser och historiska händelser.

Visste du till exempel att dödsskjutningar, som den av tidigare premiärministern Shinzo Abe, är otroligt sällsynta i Japan och att praktiskt taget alla vapen kontrolleras av den japanska maffian yakuza, som under sina glansdagar på 1980-talet hade fler medlemmar än armén?

Eller att den stora spanska fornlämningen som har legat dold i en damm, men som blottlades av torkan, bara är ett av 35 000 stenmonument i Europa?

Enligt forskningen har de spritt sig från Frankrikes kuster upp genom Europa och hela vägen till Orkneyöarna.

En försmak på några berättelser från årsboken 2022

Med Historia Årsbok 2022 får du inte bara medryckande historia och fantastiska berättelser.

Boken är dessutom full av utförliga tidslinjer, fantastiska bilder, ingående faktarutor, 3D-illustrationer och detaljerade kartor:

Detaljerade kartor

Få en bra överblick med bokens detaljerade kartor. Sovjetunionen delar ut bitar till sovjetrepublikerna och håller hårt i tyglarna från Moskva.

Utförliga tidslinjer

Få en kronologisk översikt över historiens viktigaste händelser. Läs om de våldsamma protesterna i Frankrike 1775 som ledde fram till franska revolutionen.

Fantastiska bilder

Boken innehåller verkliga bilder från historiska ögonblick. Se bland annat unika bilder från nazisternas och kommunisternas slag om Charkiv 1941–1943.

3D-illustrationer

Årsboken är fylld med realistiska 3D-illustrationer. Kom nära inpå världens hittills största rymdteleskop Hubble.

Allt detta och mycket mer kan du se fram emot när du köper Historia årsbok 2022 för 59,50 kr + porto. Totalt 99 kr!

Historia årsbok 2022 tar dig med hela vägen runt i historien – både i nuet och i det förflutna. Vi utlovar en rörande, skakande och tankeväckande resa.

PS! Det är ingen bindningstid på din prenumeration på Historia årsbok och du kan när som helst säga upp din prenumeration.