HISTORIA årsbok 2021: Upplev årets viktigaste nyheter och deras dramatiska bakgrund

I nya HISTORIA årsbok får du bakgrunden till årets viktigaste händelser. Månad för månad berättar årsboken bakgrunden till nyheterna och sätter händelserna i perspektiv. Historia årsbok är historieskrivning när den är som allra bäst.

Från Stalin till Suezkanalen

Historia Årsbok 2021 ger dig en översikt över årets mest betydelsefulla händelser och sätter nyheterna i ett historiskt ljus.

Med årsbokens noga framforskade och uppslukande berättelser får du insikt i de historiska dramer och personer som har hjälpt till att forma världen i dag.

Läs bland annat om hur den ryska Putin-kritikern Alexej Navalnyj hamnar i fängelse efter att ha utsatts för ett mordförsök, och få historien om hur Josef Stalin skickade en lönnmördare för att döda ärkerivalen Lev Trotskij.

Eller läs om det enorma fraktfartyget Ever Given som fastnade tvärs över Suezkanalen och blockerade en av världens viktigaste sjöfartsvägar och försenade tusentals varor.

Få historien om hur den viktiga handelsvägen har stannat upp flera gånger tidigare – första gången vid själva invigningen 1869.

I Historia årsbok 2021 får du den här och många andra spännande bakgrundshistorier till händelser som lett till stora rubriker i år.

Lär dig mer om 2021 och historiens dramatiska händelser

Historia årsbok 2021 är den perfekta boken för dig som älskar historia.

För dig som vill veta mer om det gångna årets historiska nyheter och följa med på en tidsresa som visar sambanden mellan 2021 års händelser och historiska skeenden.

Visste du till exempel att Brexit har kopplingar till ett djupliggande behov av självständighet i Storbritannien, och att den keltiska drottningen Boudicca så när kastade ut romarna från Britannia år 64 i ett hämndlystet blodbad?

Eller att forskarnas framtagning av covid-19-vaccinet är en snabb prestation jämfört med poliovaccinet? Vaccinet var under utveckling i 40 år. En envis läkare vägrade att ge upp trots få resurser och ett anspråkslöst källarlaboratorium.

Jonas Salks vaccin botade den fruktade barnsjukdomen polio och i dag är sjukdomen i stort sett utrotad.

Med Historia Årsbok 2021 får du inte bara medryckande historia och fantastiska berättelser.

Boken är dessutom full av utförliga tidslinjer, fantastiska bilder, ingående faktarutor, 3D-illustrationer och detaljerade kartor:

3D-illustrationer

Årsboken är fylld med realistiska 3D-illustrationer. Se nazisternas enorma frakthelikopter ”Draken” och läs hur Hitler hjälpte till att driva utvecklingen av helikoptrar.

Detaljerade kartor

Få en bra överblick med bokens detaljerade kartor. Få full översikt över Hitlers överraskningsattack Operation Barbarossa på sin tidigare allierade Sovjetunionen – historiens största militära operation.

Fantastiska bilder

Boken innehåller verkliga bilder från historiska ögonblick. Du får till exempel foton på afghanska krigare med stingermissiler från CIA.

Allt detta och mycket mer kan du se fram emot när du köper Historia årsbok 2021 för 59,50 kr + porto. Totalt 99 kr!

Historia årsbok 2021 tar dig med hela vägen runt i historien – både i nuet och i det förflutna. Vi utlovar en rörande, skakande och tankeväckande resa.

PS! Det är ingen bindningstid på din prenumeration på Historia årsbok och du kan när som helst säga upp din prenumeration.