Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

HISTORIA årsbog 2020: Återupplev årets viktigaste nyheter

I nya Historia Årsbok får du bakgrunden till årets viktigaste händelser. Månad för månad berättar årsboken bakgrunden till nyheterna och sätter händelserna i perspektiv.

Från pandemier till Adolf Hitler

Historia Årsbok 2020 ger dig en översikt över årets mest betydelsefulla händelser och sätter nyheterna i ett historiskt ljus.

Med årsbokens framforskade och uppslukande berättelser får du insikt i de historiska dramer som har hjälpt till att forma världen idag – och du möter de stora personligheterna som har fått allt att hända.

Läs bland annat om framgången för partiet Alternative für Deutschland i den tyska delstaten Thüringen, och få berättelsen om hur Adolf Hitler säkrade nazisternas inflytande genom propaganda och brandtal.

Eller kapitlet om mordet på afro-amerikanska George Floyd, som ledde till massiva demonstrationer mot polisens våld och rasism över hela USA – om hur polisens dödande framkallat minnen av rasmassakern i staden Tulsa, där vita amerikaner löpte amok på de svarta medborgarna och brände ner en hel stadsdel.

Lär dig mer om 2020 och historiens dramatiska händelser

Historia Årsbok 2020 är den perfekta boken för dig som älskar historia. Alla historiska berättelser i boken utgår från en nyhet under 2020.

Utifrån händelsen dyker vi ner i historien och beskriver de överraskande sambanden mellan dåtid och nutid.

Visste du, till exempel, att prins Harry och Meghan Markles beslut att lämna den brittiska kungafamiljen drar direkta paralleller tillbaka till Edward VIII, som överlämnade den kungliga makten till sin amerikanska fru?

Eller att USA:s beslut att mörda den iranska generalen Qassem Soleimani har ett samband med att amerikanerna sköt ner amiral Yamamoto – mannen bakom attacken mot Pearl Harbor?

Med Historia Årsbok 2020 får du inte bara fascinerande historia och fantastiska berättelser.

Boken är dessutom full av utförliga tidslinjer, fantastiska bilder, ingående faktarutor, 3D-illustrationer och detaljerade kartor:

Allt detta + en massa mer kan du se fram emot när du köper Historia Årsbok 2020 för 59,50 kr + porto. Totalt 99 kr!

Historia Årsbok 2020 tar dig hela vägen runt berättelsen – både i nuet och i det förflutna. Vi utlovar en rörande, skakande och tankeväckande resa.

Ps. Det är ingen bindningstid på din prenumeration på Historia Årsbok och du kan när som helst säga upp din prenumeration.

Läs också:

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj