HISTORIA årsbog 2020: Återupplev årets viktigaste nyheter

I nya Historia Årsbok får du bakgrunden till årets viktigaste händelser. Månad för månad berättar årsboken bakgrunden till nyheterna och sätter händelserna i perspektiv.

Från pandemier till Adolf Hitler

Historia Årsbok 2020 ger dig en översikt över årets mest betydelsefulla händelser och sätter nyheterna i ett historiskt ljus.

Med årsbokens framforskade och uppslukande berättelser får du insikt i de historiska dramer som har hjälpt till att forma världen idag – och du möter de stora personligheterna som har fått allt att hända.

Läs bland annat om framgången för partiet Alternative für Deutschland i den tyska delstaten Thüringen, och få berättelsen om hur Adolf Hitler säkrade nazisternas inflytande genom propaganda och brandtal.

Eller kapitlet om mordet på afro-amerikanska George Floyd, som ledde till massiva demonstrationer mot polisens våld och rasism över hela USA – om hur polisens dödande framkallat minnen av rasmassakern i staden Tulsa, där vita amerikaner löpte amok på de svarta medborgarna och brände ner en hel stadsdel.

Lär dig mer om 2020 och historiens dramatiska händelser

Historia Årsbok 2020 är den perfekta boken för dig som älskar historia. Alla historiska berättelser i boken utgår från en nyhet under 2020.

Utifrån händelsen dyker vi ner i historien och beskriver de överraskande sambanden mellan dåtid och nutid.

Visste du, till exempel, att prins Harry och Meghan Markles beslut att lämna den brittiska kungafamiljen drar direkta paralleller tillbaka till Edward VIII, som överlämnade den kungliga makten till sin amerikanska fru?

Eller att USA:s beslut att mörda den iranska generalen Qassem Soleimani har ett samband med att amerikanerna sköt ner amiral Yamamoto – mannen bakom attacken mot Pearl Harbor?

Med Historia Årsbok 2020 får du inte bara fascinerande historia och fantastiska berättelser.

Boken är dessutom full av utförliga tidslinjer, fantastiska bilder, ingående faktarutor, 3D-illustrationer och detaljerade kartor:

3D-illustrationer

Årsboken är fylld med realistiska 3D-illustrationer. Gå bland annat in i maskinrummet på det amerikanska stridsflygplanet som sköt ner mannen bakom attacken mot Pearl Harbor.

Detaljerade kartor

Få en bra överblick med bokens detaljerade kartor. Se bland annat hur spanska sjukan spred sig runt om i världen på rekordtid.

Fantastiska bilder

Boken innehåller verkliga bilder från historiska ögonblick. Du får till exempel de kusliga bilderna på Tulsas brända byggnader efter massakern.

Allt detta + en massa mer kan du se fram emot när du köper Historia Årsbok 2020 för 59,50 kr + porto. Totalt 99 kr!

Historia Årsbok 2020 tar dig hela vägen runt berättelsen – både i nuet och i det förflutna. Vi utlovar en rörande, skakande och tankeväckande resa.

Ps. Det är ingen bindningstid på din prenumeration på Historia Årsbok och du kan när som helst säga upp din prenumeration.