Europa i brand

EUROPA I BRAND: Nytt bokverk från VÄRLDENS HISTORIA

EUROPA I BRAND är ett helt unikt bokverk om andra världskriget. Du känner kanske igen många av historierna, men den här gången kommer du närmare än någonsin med ögonvittnesskildringar och tidigare aldrig publicerade bilder från kriget.

EUROPA I BRAND är en bokserie med tolv helt nyproducerade volymer.

Alla texter är dramatiska berättelser om krigets avgörande händelser, och serien har skapats i samarbete med ledande forskare och författare.

Undrar du hur vanliga människor upplevde andra världskriget?

  • I det nya, stora verket från VÄRLDENS HISTORIA kommer vi nära inpå andra världskriget. De allra sista levande ögonvittnena berättar om sina upplevelser under kriget, och vi möter civila och soldater på alla fronter.

Eller hur vissa beslut förändrade krigets gång?

  • Vi får se originaldokument, gripande brev och nya, djupgående intervjuer med experter – allt från nära inpå de dramer som avgjorde historiens största krig.

Den första boken i serien EUROPA I BRAND, ”Kampen om Norden”, får du för endast 1 krona + 19 kronor i porto och exp. Totalt 20 kronor.

Därefter får du var fjärde vecka en ny bok i serien EUROPA I BRAND i en löpande prenumeration – givetvis endast så länge du själv vill.

Din första bok i bokserien är Kampen om Norden

I Kampen om Norden kan du följa dramat på nära håll när Norden 1939 blev slagfält för Europas stormakter.

  • Hitler ville till varje pris säkra hamnar på Norges långa kust och få tillgång till den svenska järnmalmen, och Stalin ville erövra Finland eftersom han fruktade en invasion av Sovjetunionen genom grannen i norr.
  • Följ finnarnas och norrmännens kamp för frihet på nära håll.

I boken Kampen om Norden får du, förutom ovanstående berättelser, andra gripande historier berättade av de sista ögonvittnena, samt vackra illustrationer, originella färglagda historiska bilder från kriget och mycket mer.

Kom nära inpå och lär dig mer om andra världskriget

I varje bok i serien kommer vi nära inpå krigets största dramer och möter de människor som såg det hända.

I varje volym får du träffa en av världens ledande experter som i en intervju med bokens redaktör förklarar krigets gång, och vi presenterar och förklarar innebörden av krigets avgörande dokument.

Se bland annat fram emot bok 4 ”Historiens största fälttåg” som ger dig en hårresande och stark berättelse från ögonvittnen på båda sidor av världshistoriens längsta front, då Hitlers välutrustade styrkor i juni 1941 invaderade Stalins Sovjetunionen.

EUROPA I BRAND tar med dig på nära håll och lär dig mer om andra världskriget.

Med ögonvittnens berättelser, unika färglagda bilder, originaldokument och intervjuer med experter ger vi dig en serie som tar dig på nära håll och lär dig mer om andra världskriget.

Se fram emot en bokserie som är olik något annat du tidigare sett. Vi garanterar dig en boksamling med timmar av spännande och fantastisk läsning, som du inte vill missa!

ps. Det är ingen bindningstid på din prenumeration på bokserien EUROPA I BRAND och du kan säga upp din prenumeration när du vill.