Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dödens fotbollsmatch: Ukrainska bagare mötte Hitlers stjärnor

Sommaren 1942 ska en grupp ukrainska bagare spela sitt livs viktigaste och farligaste fotbollsmatch. Motståndare är elva Luftwaffesoldater – och en nazistisk domare. En seger kommer att ge det ockuperade Kiev hopp, men kan sluta ödesdigert för spelarna.

Ullstein Bild

Hela vägen in till stadion står tyska vakter med aggressiva schäfrar, och på läktarna står soldater och poliser med batonger och k-pistar.

Pressen på de lokala fotbollshjältarna är enorm. På papperet är ukrainarna ett starkare lag, men de vet att det är riskabelt att ge allt mot ockupationsmakten.

Kärleken till fotbollen segrar emellertid, och tyskarna lämnar planen förödmjukade. De ukrainska supportrarna är extatiska, men efter ett par dagars eufori kommer hämnden.

Få hela historien om dödens fotbollsmatch, som inte var en kamp om pokaler, utan en kamp för livet.

OBS! Är du redan prenumerant? Logga då in så får du hela artikeln här

Läs också:

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj