Om varldenshistoria.se - Nytt nummer

Välkommen till Världens Historia nr 3

Läs om de romerska gladiatorerna, transsibiriska järnvägen, jakten på Paris giftmördare och Nixons Waterloo i det senaste numret av Världens Historia.

Dödens mästare

Skelett utan huvuden, kranier som slagits in med hammare och ben som krossats av lejonkäkar. Två gravplatser med mer än 150 gladiatorskelett har gett forskarna ny och överraskande kunskap om hur romerska gladiatorer för 2000 år sedan tränade, slogs – och dog.

Spåret genom Sibirien

Experterna hade varnat tsaren: att bygga en järnväg mellan Moskva och Vladivostok, ända borta vid Stilla havet, var en omöjlighet! Ändå gav den ryske härskaren år 1891 order om att hans enorma rike skulle knytas ihop med ett järnband – den transsibiriska järnvägen.

Giftmördare lös i Paris

År 1667 lyckas Ludvig XIV:s polischef reda ut ett komplicerat fall om ett möjligt giftattentat mot Kung Sol.

Britternas grekiska tragedi

I kaoset efter Mussolinis fall börjar striderna om de italienska öarna utanför Greklands kust. Britterna kommer först, men när de tyska fallskärms­jägarna landar är de ohyggligt effektiva.

Två journalister fäller presidenten: Watergate

År 1972 nystar två journalister från tidningen Washington Post upp en skandal. Avslöjandena leder till president Nixons fall.

Läs också om ...

När polion härjade i USA, de stridslystna sikherna, ­Nordens spökslott, hangarfartyget som var byggt av is och Stanleys sista resa.

Läs också:

Politiker

Tretton odödliga citat

7 minuter
Nytt nummer

Välkommen till Världens historia nr 1 / 2011

2 minuter
Vardagsliv

Hur var hygienen på Solkungens tid?

1 minut

Logga in

Fel: Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
VisaDölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!