Nytt nummer: Washington enade en nation

George Washington var varken en stor politiker eller ett geni på slagfältet – men hans pliktkänsla och skepsis mot makt befriade USA och lade grunden för en av världens mäktigaste nationer.

1 september 2016
Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Aten festade och drack i fem dagar

Den årliga festivalen för vinguden Dionysos var ett överdådigt spektakel fyllt med teater, frosseri, sexuella utsvävningar – och en hel del politik. Festivalen var också ett sätt att förhindra ett inbördeskrig.

Jakten på de perfekta tänderna

De var opraktiska, illaluktande och fula. Ändå blev de falska tänderna högsta mode i den europeiska överklassen under 1700-talet och tandläkarna var beredda att göra vad som helst för att erbjuda sina kunder ett konstgjort leende. Löständernas pionjärer skydde inga medel – varken svindel eller likplundring.
Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

George Washington: Mannen som vägrade bli kung

Han ger namn åt USA:s huvudstad och anses vara amerikanernas största hjälte. Men George Washington var varken någon stor politiker eller något geni på slagfältet. Han hoppade av skolan i unga år och blev rik på slavarnas arbete. Hans största bedrift var att inte låta sig frestas av maktens sötma.

Tondöv diva drog fulla hus 

Florence Foster Jenkins massakrerade verk av Mozart, Strauss och många fler. Men sångerskans talrika beundrare älskade henne ändå eftersom Jenkins uppträdde med en livsglädje som smittade av sig på alla.
Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...