Nytt nummer: Vikingarnas nya York

I nordöstra England har en vikingaarmé intagit staden York. Under de följande åren härskar vikingarna över staden som blir ett handelscentrum. På de smala gatorna blandas ljuden av hantverkarnas arbete med språk från hela världen.

12 oktober 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Dagen D seed med tyska ögon

Tyskarna har väntat i flera månader på det oundvikliga angreppet. Längs stranden vid Normandies kust ligger unga soldater hopklämda i små bunkrar med alltför lite ammunition. En morgon stormar plötsligt allierade trupper fram mot dem. Tyskarna avfyrar sina kulsprutor och drabbningen utvecklas till ett blodbad. Men snart inser tyskarna att hoppet är ute och nu handlar allt bara om en sak: att överleva Dagen D.

Papyrusporr - alltför vågat för forskarna

När en 3 000 år gammal papyrusrulle med vilda sexscener dök upp på ett museum på 1800-talet gömdes den undan. Dokumentet visade en sida av det antikens Egypten som forskarna helst ville vara utan.

Vikingarnas nya York

År 866 erövrar en dansk vikingahär staden York i östra England. Staden blir snart en blomstrande metropol som fungerar som centrum för handel och hantverk. Staden blir så viktig att till och med de engelska ledarna lämnar danskarna i fred.

Sokrates talar sig själv till döds

Filosofen Sokrates är Atens mest omstridda man. Vissa kallar honom ett geni men de flesta rasar över hans eviga frågor. Under 40 års tid provocerar Sokrates atenarna då han vägrar lämna dem i fred.
Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...