Nytt nummer: Världens största damm byggd på rekordtid

Under den ekonomiska krisen år 1931 strömmar tusentals arbetslösa amerikaner till Coloradofloden i USA. Där ska de bygga världens största damm. Arbetet är hårt och säkerheten på arbetsplatsen är usel, men Hooverdammen ska byggas – till varje pris.

15 juni 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Maya, Inka, Azteker?

Tre stora kulturer härskade i Syd- och Mesoamerika före spanjorernas intåg på 1500-talet. Kända och ökända blev de för sina avancerade kalendersystem och brutala människooffer, men de klädde även ut sig som jaguarer, byggde pyramider och åt popcorn.

Kz-lägret för enbart kvinnor: Fångar arbetade ihjäl sig

Sadistiska vakter, omänskligt hårt arbete och medfångar som slåss, stjäl mat och skvallrar för ledningen. För de kvinnliga fångarna i koncentrationslägret norr om Berlin är varje dag en kamp för att överleva. De tvingas arbeta tills de stupar för nazisternas krigsindustri.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Världens största damm

Under den ekonomiska krisen 1931 strömmar tusentals arbetslösa amerikaner till Coloradofloden i USA. Där sliter de på osäkra ställningar och i gasfyllda schakt för att uppföra världens största betongklump. Efter fem års hårt arbete är uppgiften klar, och den 221 meter höga Hooverdammen reser sig mitt i den brusande floden.

Alexander den störste

Makedoniernas unge kung gör aldrig vad fienden förväntar seg. Vid endast 25 års ålder har han redan slagit perserna två gånger tack vare sin taktiska begåvning. Nu är det dags för avgörandet: slaget vid Gaugamela, som ska göra Alexander den store berömd som historiens bäste militärstrateg.

Kanske är du intresserad av...