Nytt nummer: Reformationen satte Europa i brand

Gudfruktiga kristna måste på 1500-talet betala enorma summor i avlat för att slippa skärseldens lågor. Försäljningen av avlatsbrev provocerar munken Martin Luther så mycket att han inleder ett uppror. Hans skrifter hotar snabbt att slita isär den katolska kyrkan.

25 maj 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Arsenik: Mördarens osynliga partner

Arsenik är perfekt för att röja makar eller arvingar ur vägen, för giftet lämnar inga spår. I Storbritannien är det i stort sett riskfritt att bli seriemördare.

Japans framgångar tar slut på Guadalcanal

Sedan attacken på Pearl Harbor har japanerna gått från seger till seger. Nu har de nått Stillahavsön Guadalcanal, där de tänker anlägga en flygbas. Amerikanerna måste stoppa dem, annars hotas de allierades transportleder.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

500 år sedan reformationen: Kampen om guds nåd

Gudfruktiga kristna måste på 1500-talet betala enorma summor i avlat för att slippa skärseldens lågor. Försäljningen av avlatsbrev provocerar munken Martin Luther så mycket att han inleder Reformationen. Hans skrifter hotar snabbt att slita isär den katolska kyrkan.

Vikingarnas glömda gudar

Vikingarnas gudavärld bestod inte enbart av Oden, Tor och Freja. Året runt åkallade nordborna gudarnas styrka – när de var sjuka, skulle gifta sig, och till och med när de skulle åka skidor.

Kanske är du intresserad av...