Nytt nummer: Maria Stuart – drottning utan huvud

När drömmen om den franska tronen spricker, står den artonåriga skotska kungadottern Maria Stuart inför ett val, som skulle få vem som helst att tveka: Ska hon leva ett behagligt liv i Frankrike, eller ska hon ta upp kampen mot Skottlands adelsmän och göra anspråk på tronen i sitt fosterland? För den ambitiösa Maria är svaret uppenbart.

12 december 2018 av Historie

Nytt nummer ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Här får du de bästa erbjudandena

I årets nittonde nummer av VÄRLDENS HISTORIA kan du läsa bland annat:

300 bomber tickar under Oranienburg

En eftermiddag år 1945 förmörkades himlen över staden Oranienburg av amerikanska flygplan, som fällde 5690 bomber över invånarna. I dag ligger 300 av bomberna kvar – odetonerade – i sanden under staden. Frågan är inte om de exploderar, utan när. VÄRLDENS HISTORIA har träffat en av de bombröjare som ska förhindra en katastrof.

Skottarnas drottning skydde inga medel

När drömmen om den franska tronen spricker, står den artonåriga skotska kungadottern Maria Stuart inför ett val, som skulle få vem som helst att tveka: Ska hon leva ett behagligt liv i Frankrike, eller ska hon ta upp kampen mot Skottlands adelsmän och göra anspråk på tronen i sitt fosterland? För den ambitiösa kvinnan är svaret uppenbart.

Jultomten har en otäck finsk förfader

Jultomten har en otäck finsk förfader Innan jultomten blev en snäll, vitskäggig farbror som kommer med gåvor hade han en överförfriskad, finsk förfader. Denne skrämde barnen och länsade hemmen på julmat.

Kanske är du intresserad av...