Nytt nummer: Jakten på sanningen om kung Artur

Omkring år 900 börjar berättelser om en engelsk krigarkung dyka upp i historieböckerna. Den okände härskaren har räddat England från undergång i landets svåraste stund. Han bär namnet Artorius.

2 mars 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Romare skrev nazisternas bibel

Enligt nazisterna var tyskarna ett utvalt folk avsett för en särskild plats i historien. Tyskland hade dock inte varit en enad nation i mer än 60 år, och befolkningens härkomst var osäker. Den tyska nationalkänslan fann SS-chefen Himmler i en gammal romersk bok.

Riktiga män klär sig i rosa

Under historiens gång har könen bytt klädstilar, yrken och fritidsintressen med varandra så ofta att vi har glömt hur det hela började – till exempel att rosa var en manlig färg.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kung Artur - myten enar Britannien

Under medeltiden dyrkades kung Artur och hans riddare som superstjärnor av den engelska adeln. Man älskade att hålla fester för Britanniens ärevördige räddare. I dag tvivlar forskarna på att den historiske Artur verkligen har existerat.

500000 män stupa de i leran

Brittiska divisioner rycker i juli 1917 fram för att avsluta första världskriget. Fältmarskalk Douglas Haig har lovat att driva tyskarna på flykten, men slaget vid Passchendaele blir i stället ett inferno av blod och lervälling, där en hel generation av unga män går förlorad.

Kanske är du intresserad av...