Nytt nummer: Jakten på den perfekta pyramiden

De egyptiska faraonerna gjorde vad de kunde för att försäkra sig om ett liv efter döden. Deras viktigaste redskap var pyramiden: En själens hiss, en synlig förbindelse mellan människorna på jorden och gudarnas värld. Endast det största var bra nog för de mäktiga faraonerna. Mitt i strävandet efter att uppnå evigt liv revolutionerade de byggnadskonsten fullständigt.

23 mars 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Hitlers generaler talar ut

Knappt hade andra världskriget avslutas förrän jakten på Hitlers rådgivare inleddes. De allierade krävde att nazisterna ställdes till svars för sina brott – och svar på hur de tyska militära ledarna hade förhållit sig till det nazistiska projektet. Här kan du läsa deras förklaringar.

Kungabarn fick märklig uppfostran

Sträng disciplin, fri lek eller bortskämda till tusen. Små prinsar och prinsessor har under historien utsatts för lite av varje för att bli fulländade regenter. Till exempel skulle den danske Fredrik VI alltid gå barfota – även på vintern.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Farao ville nå himlen

I jakten på evigt liv revolutionerade en familj av tre egyptiska faraoner byggnadskonsten med skyhöga gravvårdar av enorma dimensioner. Undersåtarna slet i åratal för att fullborda de matematiskt exakt uträknade monumenten, medan faraonerna fortfarande levde.

Vietnamkrigets värsta vapen

Stridsvagnen M551 Sheridan var tekniskt avancerad – blixtsnabb och försedd med modernast tänkbara vapen. Eftersom den skulle vara lätt nog att luftlandsättas måste pansaret dock göras av aluminium. Vagnen blev därför en rullande dödsfälla.

Kanske är du intresserad av...