Nytt nummer: Jaguarkrigare jagade blod åt gudarna

Aztekernas jaguarkrigare var fruktade för sitt mod och sin vildsinthet, och de skrämde fienderna från vettet. Deras viktigaste uppgift var att skaffa krigsfångar till blodiga människooffer.

25 juli 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Hitler på droger

Efter att ha botat Hitlers dåliga mage får läkaren Theodor Morell lov att använda sina mixturer på Führern. Denne lider av bland annat koncentrationsbesvär och potensproblem. På bara några veckor blir Nazitysklands ledare helt beroende av doktorn – och med metamfetamin i blodet inleder han andra världskriget.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

50 000 brändes på bålet

De hade sex med djävulen, smorde sig med fett från kokta spädbarn och använde svartkonster mot oskyldiga människor. I århundraden var häxeri det värsta brott en kvinna kunde begå – och om hon väl anklagades var hon i det närmaste säker på att hamna i elden.

På jakt efter gudarnas dryck

I tvåhundra år var aztekernas jaguarkrigare fruktade för sitt mod och sin vildsinthet. De gick i främsta ledet i alla strider och skrämde fienden från vettet, men deras viktigaste uppgift var att skaffa krigsfångar till blodiga människooffer.

Redan går till: Antikens Grekland

För 2000 år sedan älskade de förmögna i Rom att åka på semester eller bildningsresa till Grekland. De såg landet som en förebild och var fascinerade av dess rika kulturliv och historia. Följ med på en tidsresa till romarnas Grekland omkring år 150 efter Kristus.

Inte prenumerant? Köp tidningen här:

Kanske är du intresserad av...