Nytt nummer: Fyrtornet i Alexandria imponerade på hela världen

I 1600 år reste sig Alexandrias mytomspunna fyrtorn over inloppet till Egyptens största hamnstad. Bygget var en banbrytande bedrift fullt i klass med uppförandet av pyramiderna, men det var inte egyptierna som stod bakom det.

30 augusti 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Propagandamaskinen hjärntvättade tyska folket

Efter maktövertagandet 1933 gick nazistledningen in för att skapa den perfekta propagandamaskinen. Tyskarna skulle bombarderas med regimens budskap – på gatorna, i dagspressen eller när de kopplade av i biomörkret.

General Lee: Sydstaternas enda hopp

När amerikanska inbördeskriget bryter ut ställer Sydstaterna allt sitt hopp till en man: Robert E. Lee. Han är den ende som kan säkra en seger mot de överlägsna Nordstaterna. Uppfylld av kärlek till sin hemstat Virginia kastar han sig in i ett krig som inte kan vinnas.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Fyrtornet i Alexandria

I 1600 år reste Alexandrias mytomspunna fyrtorn sig över inloppet till Egyptens största hamnstad. Konstruktionen var en banbrytande bedrift i klass med bygget av pyramiderna, men det var inte egyptierna som stod bakom. 

Resan ned i rännstenen

Som 26-åring kastar författaren Jack London sig in i ett livsfarligt projekt. Han vill avslöja de förfärliga förhållanden som Londons fattigaste lever under, och därför är han tvungen att leva i åtta veckor som utslagen i East End.

Inte prenumerant? Köp tidningen här:

Kanske är du intresserad av...