Nytt nummer: Döden lurade i den finska snön

Den 30 november 1939 angriper Sovjetunionen det 50 gånger mindre Finland. Med flera tusen soldater, stridsvagnar och flygplan räknar ryssarna med en snabb seger. I Finlands snötäckta landskap väntar dock en osynlig fiende: kamouflerade prickskyttar, som behöver endast ett skott för att döda.

22 november 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Tur-retur i champagneklass

Med vagnar inredda som ståtliga salonger och en restaurang som kunde mäta sig med Europas bästa, lockade Orientexpressen människor från hela världen på en sagolik tågresa tvärs genom Europa. Tåget erbjöd dock inte enbart en lyxupplevelse för livsnjutare – expressen blev även en tummelplats för spioner, rånmördare och korrupta politiker.

Sju år i en kista

När den 20-åriga liftaren Colleen Stan sätter sig i ett ungt pars bil anar hon inte oråd. Hur skulle hon kunna veta att mannen är ute efter en sexslav – och att hans fru är med på idén. De följande sju åren blir en mardröm.

Inte prenumerant? Köp tidningen här:

Döden lurar i snön

Den 30 november 1939 angriper Sovjetunionen det 50 gånger mindre Finland. Med flera tusen soldater, stridsvagnar och stridsflygplan räknar ryssarna med en snabb seger. I Finlands snövita landskap väntar dock en osynlig fiende: kamouflerade prickskyttar, som dödar med ett enda skott.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

London i lågor

En natt år 1666 börjar ett bageri mitt i London plötsligt brinna. En kraftig vind sprider elden till de kringliggande husen. Medan borgmästaren passivt ser på äter branden sig vidare genom London. Hundra tusen invånare tvingas fly ut på gatorna och kan bara se på när deras stad går under.

Kanske är du intresserad av...