Nytt nummer: Demoner till häst

På 1700-talet erövrade comancherna den amerikanska prärien och skapade ett stort imperium. Bakom framgången stod en armé av skickliga krigare, som från barnsben tränats i strid. Snart vände de vapnen mot en ny fiende: de vita nybyggarna.

9 februari 2017

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Drömmen om storvinsten

Spel om pengar har i många tusen år haft en magisk lockelse för människor. En vinner, många tusen förlorar, och ändå fortsätter vi satsa. Spelindustrin var och är en frestande, farlig värld präglad av sprit, fusk, våld och tragiska människoöden.

Agenter ska döda Heydrich, Hitlers blonde bödel

Den tyska ockupationsmakten har kuvat den tjeckiska befolkningen med våld och avrättningar. Riksprotektorn Reinhard Heydrich känner sig så säker att han färdas oskyddad i en öppen bil. Den oförsiktigheten tänker två SOE-agenter utnyttja för att attackera honom på öppen gata.

Få VÄRLDENS HISTORIA i brevlådan

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Demoner till häst

Comancherna kunde rida som inga andra och blev under 1700-talet präriens skoningslösa härskare. Från barnsben lärde krigarna sig att terrorisera de vita nybyggarna med tortyr, mord och kidnappningar. Deras imperium, Comancheria, verkade oövervinneligt – tills de tvingades in i ett reservat.

Mongolernas sänkta flotta

Den mongoliske härskaren Kubilai khans gigantiska flotta stävar 1281 ut från Koreas kust. Målet är att erövra Japan, så att khanens enorma rike kan bli ännu större. Segern verkar säker, men mongolerna har inte tagit hänsyn till två avgörande faktorer: det tropiska sommarvädret och en grupp slarviga skeppsbyggare.

Kanske är du intresserad av...