Om varldenshistoria.se - Nytt nummer

Konstnären från helvetet – Soldater skickades i döden vid Verdun

NYTT NUMMER Läs historien om Kejsar Nero, som hellre ägnade sig åt musik och skådespel än att regera Rom. Och så får du följa med till skyttegravarna vid Verdun, där tusentals soldater skickades i döden under första världskriget.

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

  • Kurs mot döden

En septemberdag år 1862 stiger två djärva aeronauter upp till en höjd där inget levande väsen varit förut. Ingen vet om kroppen tål den extrema resan, och ballongfararna tvingas inse att döden följer med som fripassagerare.

  • Skickades i döden vid Verdun

När tyskarna går till anfall vid Verdun år 1916 är målet att dränka Frankrike i blod. Offensiven ska inte bara bryta igenom fronten eller säkra viktiga punkter i terrängen. Den ska först och främst tillfoga franska armén så svåra förluster att den aldrig återhämtar sig. Hela 140 000 man och flera ton tunga kanoner ska göra jobbet.

  • Nero – konstnären från helvetet

Kejsar Nero var utsedd till att bli världens mäktigaste man, men han ville hellre spela musik och uppträda med teaterpjäser och poesi. Och den paranoide Nero visade ingen nåd gentemot personer som försökte hålla honom borta från tiljorna.

  • Hemliga sällskap

En av de mest absurda konspirationsteorierna är att världen styrs av ett nätverk av klubbar. De skulle dessutom ha en sak gemensamt: allt sker i största hemlighet och sällskapen består oftast av enbart män.

Läs också:

Nytt nummer

Kejser Nero - kunstneren fra helvede - Soldater sendt i døden ved Verdun

3 minuter
Historiska storstadsguider

Historisk guide: Kejsar Neros Rom

13 minuter
Första världskriget

Slaget vid Verdun var rena helvetet

16 minuter

Logga in

Fel: Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
VisaDölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!