Kejser Nero - kunstneren fra helvede - Soldater sendt i døden ved Verdun

NYT BLAD Få historien om Kejser Nero, som hellere ville bruge sit liv på musik og skuespil end at regere Rom. Og så tager vi dig med til skyttegravene ved Verdun, hvor tusindvis af soldater blev sendt i døden under 1. verdenskrig.

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

  • Kurs mot döden

En septemberdag år 1862 stiger två djärva aeronauter upp till en höjd där inget levande väsen varit förut. Ingen vet om kroppen tål den extrema resan, och ballongfararna tvingas inse att döden
följer med som fripassagerare.

  • Skickades i döden vid Verdun

När tyskarna går till anfall vid Verdun år 1916 är målet att dränka Frankrike i blod. Offensiven ska inte bara bryta igenom fronten eller säkra viktiga punkter i terrängen. Den ska först och främst tillfoga franska armén så svåra förluster att den aldrig återhämtar sig. Hela 140 000 man och flera ton tunga kanoner ska göra jobbet.

  • Nero - konstnären från helvetet

Kejsar Nero var utsedd till att bli världens mäktigaste man, men han ville hellre spela musik och uppträda med teaterpjäser och poesi. Och den paranoide Nero visade ingen nåd gentemot personer som försökte hålla honom borta från tiljorna.

  • Hemliga sällskap

En av de mest absurda konspirationsteorierna är att världen styrs av ett nätverk av klubbar. De skulle dessutom ha en sak gemensamt: allt sker i största hemlighet och sällskapen består oftast av enbart män.