Premiär for STORA HISTORIEKRYSSNINGEN! 12–13 november 2017

Vi fyller finlandsfärjan Silja Galaxy med historia under ett helt dygn. Lyssna på sju fantastiska föreläsare och träffa hundratals historieintresserade svenskar. Du kan också anmäla dig till en historisk vinprovning!

10 april 2017

Bakom arrangemanget står Sveriges fem främsta historiska tidskrifter: Populär Historia, Allt om Historia, Världens Historia, Militär Historia och Släkthistoria. Bland föreläsarna finns Herman Lindqvist, Karin Bojs och Gunnar Wetterberg.

I priset ingår bland annat en härlig buffémiddag med öl/vin. Och varför inte passa på att julhandla i fartygets butiker? Tips: En plats på Stora Historiekryssningen är också en perfekt Fars dags-present! Vi går till sjöss just denna dag, den 12 november.

Kryssningen är ett samarbete mellan Bonnier Publications och Silja Line. Antalet platser är begränsat, vänta inte för länge med att boka.

Lätta ankar och ge dig in i historiens underbara värld! Anmälan sker till Silja Line via www.tallinksilja.se/historiekryssningen.

Föreläsare

Herman Lindqvist

Med sin entusiasm och vetgirighet fick han svenskarna att återupptäcka den egna historien på 1980- och 90-talen. Men nestorn inom svensk populärhistoria fortsätter att sprida folkbildning. Förra året kom en bok om Vasaätten och i höst är Herman aktuell med en biografi över den finländska nationalhjälten Gustaf Mannerheim.

Karin Bojs

Hon fick Augustpriset 2015 för sin bok om jakten på de egna förfäderna. Nu har Karin gett ut ännu en hyllad bok om DNA-släktforskning och historia, ”Svenskarna och deras fäder”, utsedd till ”Årets bok om svensk historia”. Under många år arbetade hon som vetenskapsjournalist på Dagens Nyheter, där hon fortfarande medverkar som krönikör.

Gunnar Wetterberg

SVT-programmet ”Fråga Lunds” historiska expert har en lång karriär som ämbetsman och författare av fantastiska verk om svensk historia. Exakt vad Gunnar kommer att prata om på kryssningen vet vi inte. Men vi garanterar att det blir både intressant och underhållande!

Ingrid Carlberg

“Jakten på Nobel” är temat för Ingrids föreläsning. Hon arbetar just nu med en bok om den världsberömde industrimannen och donatorn. Efter en karriär som journalist satsade Ingrid för några år sedan helt på författarskapet. År 2012 fick hon Augustpriset för en biografi över Raoul Wallenberg. 

                Herman                                  Karin                                       Gunnar                                 Ingrid   

Lars Ericson Wolke

Vi är vana vid att höra honom prata om militärhistoria. Men den här gången ska professorn från Försvarshögskolan berätta om den mytomspunna ”Lasse-Maja” (Lars Molin), som han skrivit en ny bok om. Vad är egentligen sant om denna 1800-talsförbrytare, berömd för att ha uppträtt som kvinna?

Anna Larsdotter

Vi förknippar militära konflikter med män, kvinnorna har i historien främst figurerat som offer. Men Anna visar i sin bok ”Kvinnor i strid” att verkligheten ser annorlunda ut. Hör henne berätta om ett antal kvinnor som aktivt deltagit i krig under olika århundraden. Anna är författare och journalist, med flera år på redaktionerna för Populär Historia och Militär Historia på meritlistan.

Magnus Västerbro

5:2-dieten, LCHF-metoden, medelhavskost. Många är idag väldigt intresserade av vilken mat vi stoppar i oss och hur man ska göra för att gå ner i vikt. Men visste du att dieter och bantningskurer har en lång historia? Magnus är författare och frilansjournalist och har bland annat skrivit en bok om pesten i Stockholm 1710. Nu berättar han om dieter genom århundradena, med många hisnande exempel.

Karin Tegenborg Falkdalen

Historiker, författare och sommelier – ingen dålig kombination om man ska leda vinprovning på en historiekryssning. Karin har gett ut böcker om bland annat kvinnorna inom Vasaätten. Hör henne berätta om vindrickandet inom den svenska eliten på 1500–1700-talen samtidigt som du får smaka olika vintyper med lång historia. Obs. Vinprovningen är ett tilläggsarrangemang som inte ingår i grundpriset.

                    Lars                                     Anna                                     Magnus                                Karin 

Fakta om kryssningen

Silja Galaxy avgår söndagen den 12 november kl 19.30 från Värtahamnen i Stockholm. Vi lägger till i Åbo i Finland, men lämnar inte fartyget. Åter i Stockholm måndagen den 13 november kl 18.15.

Pris: Från 1795 kr. Obs. Begränsat antal platser, boka redan idag!

Anmäl dig här: www.tallinksilja.se/historiekryssningen

Allt detta ingår i biljettpriset:
- Samtliga föreläsningar enligt program
- Hyttplats kategori B2 (möjlighet att uppgradera vid bokning)
- Välkomstdrink
- Buffémiddag med öl och vin
- Stor frukostbuffé
- Musikunderhållning ombord
- Prisvärd shopping
- Presentpåse med tidningar, erbjudanden mm
- Möte med experter, redaktörer och hundratals andra historieintresserade

Kanske är du intresserad av...