Endast ett fåtal biljetter kvar: Ska du med till Jordanien i höst?

Det är hög tid att skaffa en biljett, om du ska med på vår stora expedition till Jordanien. Det finns nämligen väldigt få biljetter kvar.

11 juli 2019 av HISTORIE

Jordaniens historia är fascinerande, och just nu har du möjlighet att få uppleva denna unika plats tillsammans med BONNIER EXPEDITIONS.

För i oktober 2019 åker vi på en magisk resa till Jordanien

När du bokar din resa till Jordanien försäkrar du dig om en upplevelse för livet. Du kommer att få se fantastiska Petra med egna ögon, flyta omkring i Döda havet, och få lära dig massor under föredrag med kunniga arkeologer.

Du kan bland annat se fram emot att ...:

  • Gå på upptäcktsfärd i klippstaden Petra – världens sjunde nya underverk. Gå inte miste om El Khazneh, den så kallade Skattkammaren, med den fyrtio meter höga fasaden eller amfiteatern med plats för 3000 åskådare.
  • Besöka en av världens bäst bevarade romerska provinsstäder och se den stora korsriddarfästningen Kerak.
  • Höra föredrag av bland andra den svenske arkeologen Richard Holmgren, som följer med oss på resan. Han berättar om sina utgrävningar i Petra och vid Döda havet.
  • Äta en romantisk middag under bar himmel vid det upplysta ”Lilla Petra”.
  • Bo på några av Jordaniens bästa hotell, äta läckra lokala delikatesser och njuta av livet, medan vi tar hand om allt det praktiska.

OBS! Som en extra bonus har vi fått tillåtelse att åka en tur med ett historiskt ångtåg på Hijaz-järnvägen, som delvis sprängdes i luften av självaste Lawrence of Arabia under första världskriget. Det är en upplevelse som är mycket få förunnad.

Boka din resa nu

Kanske är du intresserad av...