Följ med på släktforskarkryssning!

Nu har du chansen att uppleva ett dygn i skärgården med härlig historia och många forskartips. Följ med på vår släktforskarkryssning!

4 december 2018

I samarbete med Viking Line arrangerar Släkthistoria för fjärde året i följd en kryssning i april 2019.

Du får möta oss!

KNUT KNUTSON Mångårig expert i SVT:s ”Antikrundan” och auktionist i Uppsala. Hans föredrag kommer att handla om svenska allmogemöbler och andra älskade antikviteter. En del anekdoter från egna släkthistorien (Småland) utlovas också. Och bakom-kulisserna-berättelser från inspelningen av ”Antikrundan”.

PETER SJÖLUND Sveriges främsta expert på DNA-släktforskning. Han ger oss konkreta råd om hur vi kan använda gentekniken i vår forskning och berättar om hur DNA löst tidigare olösliga släktgåtor. Peter är en återkommande gäst på kryssningen, men förnyar sitt föredrag hela tiden. Så även om du varit med förr får du en helt ny upplevelse!

MALIN LENNARTSSON Docent i historia vid Linnéuniversitetet i Växjö med inriktning på familje- och kulturhistoria. På kryssningen ska hon prata om äktenskap och samliv mellan könen i Sverige i äldre tider. Gifte man sig av kärlek eller var det en affärsuppgörelse mellan släkter? Ny forskning nyanserar bilden av relationerna förr i tiden.

REDAKTIONEN Släkthistorias redaktion finns givetvis med ombord. Ge oss dina synpunkter på tidningen och köp tidigare utgivna nummer. Vi rensar lagret!

Tv-profilen Knut Knutson, historikern Malin Lennartsson och DNA-experten Peter Sjölund föreläser på släktforskarkryssningen.

Experter och utställare

Flera av Släkthistorias experter deltar i ett sidoprogram tillsammans med våra utställare. Du har alltså möjlighet att lära dig mycket nytt under hela kryssningen.

Släktforskare från hela landet

Du kommer att träffa flera hundra glada och nyfikna släktforskare – kanske till och med någon tidigare okänd släkting?

Bra att veta

  • Viking Cinderella avgår från Stadsgårdskajen i Stockholm söndag kl 18.00 och är tillbaka igen måndag kl 15.15.
  • Välkomstdrink, stor buffémiddag (söndag) och bufféfrukost (måndag) ingår i priset.
  • Flera föreningar, företag och arkiv finns med som utställare.
  • Viking Cinderella erbjuder ett rikt utbud av butiker med prisvärd shopping.
  • Under söndagskvällen kan du ta del av fartygets utbud av musikunderhållning.
  • Du har möjlighet att DNA-topsa dig ombord.
  • Presentpåse med tidning, bok, anteckningsmaterial, unika erbjudanden mm ingår.

Datum: 7–8 april 2019

Prisexempel: 1495 kr/person med del i tvåbäddshytt Insida Standard. Möjlighet finns att uppgradera hytt och byta buffémiddag till en trerätters middag.

Bokning: www.vikingline.se/slaktforskning eller ring 08-452 40 00 (ange koden SLÄKT). Vid bokning per telefon tillkommer serviceavgift på 50 kr.

Kanske är du intresserad av...