Bernard Cahier/Getty Images
Le Mans katastrofe

Gasen i botten!

Sedan bilen uppfanns har våghalsiga förare pressat de fyrhjuliga fordonen till allt högre hastigheter. I början av 1900-talet utvecklades biltävlingar till en livsfarlig sport – och 1955 gick det fasansfullt snett under ett Le Mans-lopp.

Rallybil på kollisionskurs

Det blir ovanligt dramatiskt i motortävlingen Vanderbilt Cup när ett hjul plötsligt lossnar från ett av fordonen. Föraren Eddie Pullen tappar kontrollen över bilen och publiken flyr i panik. I början av 1900-talet hade rallybilen blivit så snabb att motortävlingarna hade utvecklats till en livsfarlig sport – både för deltagare och åskådare.

GETTY/HULTON ARCHIVES

Santa Monica, Kalifornien
Februari 1914

GETTY/HULTON ARCHIVES

Lopp för nazister

Mercedes Benz-racerbilar med karakteristiska hakkors rullar in på AVUS-banan i Berlin. Under 1930-talet är utvecklingen av snabba bilar ett av nazisternas populäraste propagandaredskap. I takt med att bilarna blir bättre vinner tyskarna allt fler stora, internationella tävlingar. Nazistregimen utnyttjar segrarna som symbol för att Tyskland är på väg att återfå sin svunna storhet.

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Berlin, Tyskland
cirka 1940

Hulton Archive/Stringer/Getty Images

Le Mans-katastrofen

Det populära 24-timmarsloppet blev 1955 innehavare av ett dystert rekord, när en olycka resulterade i motorsportshistoriens största tragedi. Mer än åttio åskådare miste livet, när den franske föraren Pierre Levegh körde in i den brittiske föraren Lance Macklins bil. Kollisionen blev våldsam och delar av Leveghs bil slungades ut på läktaren. Levegh körde en Mercedes-Benz 300 SLR, vilket fick Mercedes att dra sig ur motorsporten.

Bernard Cahier/Getty Images

Le mans, Frankrike
Juni 1955

Bernard Cahier/Getty Images