Galleri: Ninjans utrustning

Det krävdes en välfylld verktygslåda för att utföra ninjauppdrag. Utrustningen omfattade allt ifrån kaststjärnor till murslevar.1

Förklädd i fiende­uniform

Ninjan avbildad i sin svarta dräkt. Oftast arbetade han dock förklädd i fiende­uniform.

Kaststjärnan

Kaststjärnan – shuriken – är en knivskarp metallstjärna som kastas mot fienden. Utöver den traditionella formen finns vapnet även utformat som en romb, en pil eller en kniv.

Ninjato: Ninjans korta svärd

Ninjans korta svärd kallas ninjato. Den vassa klingan är livsfarlig i strid, och vapnet kan dessutom användas som käpp, när ninjan behöver treva sig fram i mörker.

Tabi: Fotformade strumpor

På fötterna bär ninjan tabi. De fotformade strumporna är delade mellan stortån och de övriga tårna, vilket ger ninjan ett perfekt grepp, när han till exempel klättrar i rep.

Shikoroen: En tunn såg

Shikoron är en tunn såg, som ninjan använder för att kapa trägångjärn i fönster och dörrar. Sågen har dubbel egg och är perfekt att göra små titthål i väggar och murar med.

Kusarigama: En skära med en kedja

En kusari-gama är en skära med en kedja på. Ytterst på kedjan finns en tyngd som slungas kring motståndarens ben. Därefter kan ninjan dra honom till sig och döda honom med ett välriktat hugg med skäran.

Tekagi-shuko: Vassa klor

De vassa klorna som kallas tekagi-shuko är av järn och ursprungligen ett klätterredskap. De skarpa, björn­klolika spets­arna är även ett effektivt vapen i närstrid.

Kunai : Murslev och kofot

En kunai är ett mellanting mellan en kraftig murslev och en kofot. Ninjan använder det grova redskapet för att bryta upp portar och göra hål i de traditionella lerväggarna.

Kaginawa: Långt rep med ankare

Ett långt rep med ett ankare i änden kallas kaginawa och är ninjans viktigaste redskap. När en hög mur ska forceras, kastar han ankaret över krönet och klättrar upp.