Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kultur - Gastronomi

Fräsch mat kryddades

Kryddad snabbmat förekom ofta längs medeltidens pilgrimsleder.

Längs Europas pilgrimsleder öppnade små bodar med mat under medeltiden.

Kvaliteten på maten var ofta dålig, men en tumregel var att man lugnt kunde äta av maten, om den doftade starkt av kryddor.

En matservering med dyra, utländska kryddor hade också råd med fräscha råvaror.

Läs också:

Gastronomi

Så fick pizzan margherita sitt namn

2 minuter
Gastronomi

Därför heter det Mozartkulor

2 minuter
Gastronomi

Matsäckens historia: Torrt bröd och mängder av alkohol

9 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj