De tre musketerer borg

Ny film om de tre musketörerna är ett gammalt hederligt actionäventyr

En ny fransk filmatisering av den odödliga klassikern överraskar positivt med utmärkt action och bra recensioner.

Alexandre Dumas romanklassiker De tre musketörerna (1844) fäktar sig ännu en gång in på vita duken med stora gester och massor av action för pengarna.

Den senaste nyinspelningen av De tre musketörerna: D'Artagnan är fransk och är en gammal hederlig actionrulle, som kan mäta sig med det mest spektakulära som Hollywood har att bjuda på.

Regissören Martin Bourboulon låter virtuosa fäktningsmästare kasta sig upp i sadeln och galoppera iväg så dammet yr, och det snålas inte med krutröken och de klassiska fäktningsscenerna med allt som hör till i form av höns, hö och flygande människokroppar.

Se traileren her:

Video

Välkänd historia styckad i två

Den 2 timmar och 1 minut långa filmen berättar den välkända historien om den unge hetsporren d'Artagnan, som 1627 reser från Gascogne till Paris för att bli musketör.

I huvudstaden får han nys om en sammansvärjning mot tronen och tvingas kämpa med näbbar och klor mot den onde kardinal Richelieu och hans svekfulla spion Mylady de Winter – givetvis får han hjälp av de tre musketörerna Athos, Porthos och Aramis.

Till skillnad från tidigare filmatiseringar är historien den här gången delad i två, och den andra delen ska enligt planen gå upp på franska biografer i december.

Den första filmen har fått 96% bra recensioner på kritik-metasidan Rotten Tomatoes.