"Brig Off the Maine Coast, 1851" Fitz Henry Lane Online/Cape Ann Museum & British Abolition Movement/Wikimedia Commons
Målning av segelfartyg vid kust

Nytt fynd: Skrupelfri amerikansk slavhandlare sänkte sitt eget smuggelfartyg

Lokala fiskares berättelser och sonarutrustning har lett forskarna till ett skeppsvrak i en brasiliansk vik. Det är med största sannolikhet platsen för den brigg som USA:s enda avrättade slavhandlare stal för att smuggla slavar över Atlanten.

Trots att inbördeskriget rasade i USA var det inte en krigsförbrytare som hundratals åskådare samlades för att se hängas i New York den 21 februari 1862.

I stället var det en slavhandlare som var så skrupelfri att president Lincoln – som vid den här tiden ansågs vara för villig att benåda brottslingar – blankt hade vägrat att omvandla dödsstraffet.

”Den man som för att enbart berika sig och enbart av girighet kan förmå sig att beröva Afrika dess barn och sälja dem till ändlöst slaveri, kommer jag aldrig att benåda”, avfärdade Abraham Lincoln begäran om att skona kapten Nathaniel Gordon från galgen.

I stället blev sjömannen från Maine den ende amerikan i historien som avrättades för att ha köpt, smugglat och sålt slavar över Atlanten.

Gordon stjäl ett fartyg och smugglar slavar

Nathaniel Gordon inledde sin kriminella karriär 1852. Han anlitades för att segla den tvåmastade briggen Carmago från San Francisco till New York, men under resans gång bestämde sig den lille, mörkhårige kaptenen för att behålla fartyget för sig själv.

Som nybakad pirat satte han kurs mot Moçambique. Där köpte han omkring 500 afrikaner – många av dem kvinnor och barn – och seglade dem till Brasilien. Där hade mer än fem miljoner afrikaner hamnat som slavar mellan 1500- och 1800-talet.

År 1852 seglade Camargo in i bukten Angra dos Reis, cirka 160 kilometer väster om Rio de Janeiro.

I sitt kölvatten hade Nathaniel Gordon både den brittiska och den brasilianska flottan, eftersom de båda länderna några år tidigare hade förbjudit människohandel.

Gordon insåg att han inte skulle kunna fly från bukten. Efter att ha sålt sin last satte han eld på sitt skepp innan han enligt uppgift sänkte det för att förstöra bevisen för sina brott.

Dykare vid vrak

På grund av den dåliga sikten och ett fyra meter tjockt lager dy är forskarna ännu inte säkra på om vraket av träfartyget verkligen är briggen Carmago.

© Aventuras Produções

Enligt lokala invånare i bukten, av vilka många är ättlingar till afrikanska slavar, ska slavhandlaren ha varit tvungen att fly från Brasilien förklädd i kvinnokläder. Nästan ett decennium senare greps han med sitt nya fartyg vid Kongoflodens mynning, med nästan 900 slavar ombord.

Arkeologer kan ha hittat Carmago

En annan lokal myt i Angra dos Reis handlar om ”båten”.

I vissa delar av bukten sägs fiskare ha bättre tur med fångsten än vanligt - och sedan Carmago sjönk för 170 år sedan har en teori varit att fiskarna flockas på exakt den plats där slavskeppet sjönk.

Med hjälp av sonar har ett team av dykare och arkeologer från flera universitet, museer och kulturarvsorganisationer i Brasilien nu begränsat fältet till tre platser där skeppsvrak faktiskt ligger.

Särskilt en av dem matchar den information om Carmago som finns tillgänglig från varvet där briggen ursprungligen byggdes, säger Yuri Sanada. Han leder undersökningen och är dykare, filmare och grundare av den icke-statliga organisationen AfrOrigens, som arbetar för att kartlägga de afrikanska slavarnas väg till Brasilien.

”Förutom platsen verkar ett av de tre vraken ha samma form och längd som Carmago, cirka 32 meter”, förklarar han för VÄRLDENS HISTORIA. ”Och det är gjort av trä. Det finns inga andra berättelser om att träfartyg har förlist här.”

Han vågar dock ännu inte garantera att skeppet faktiskt är Nathaniel Gordons slavskepp.

Skeppet är täckt av fyra meter dy och ligger på en plats i bukten där sikten är mycket dålig.

Forskarnas antagande kan därför testas först i höst, när de kan återvända och rengöra delar av vraket.