Mystisk mumiehand med tre fingrar funnen i Peru

Fingrarna är 20 centimeter långa, huden intorkad och benen fjäderlätta. Handen låg i sarkofag tillsammans med ett långsmalt kranium, hävdar gruppen bakom fyndet.

Den underliga handen har endast tre fingrar, som å andra sidan är ovanligt långa.

© Brien Foerster/Hidden Inca Tours

Enligt Brien Foerster – mannen som spridit nyheten till hela världen – fick han den långa och kusliga handen av en person, som år 2016 hade gjort det uppseendeväckande fyndet i en tunnel nära inkafolkets gamla huvudstad Cuzco.

Handen ska ha legat i en sarkofag tillsammans med andra kroppsdelar – bland annat ett långsmalt kranium och ett mumifierat spädbarn.

Den är antingen en sensation eller en förslagen förfalskning, skriver Express och flera andra brittiska medier, som de senaste dagarna har återgett historien om den intorkade handen från Peru.

Marsvarelse eller inkamumie?

Brien Foerster, som vigt en stor del av sitt liv åt jakten på varelser från Mars och deras påstådda besök på jorden, hävdar å sin sida att en anonym peruansk läkare i Cuzco har undersökt handen.

Läkaren ska ha konstaterat att handen är ”biologisk” och består av ben, hud och naglar. Röntgenbilder avslöjar dessutom att varje finger består av sex ben, medan människohänder består av tre.

Enligt Foerster kommer läkaren i sina slutsatser fram till att handen antingen tillhör människans tidigaste förfäder eller en livsform från yttre rymden.

DNA-tester ska kasta ljus över saken

Redan nu får Foerster dock hård kritik från flera håll: Varför får ingen veta var handen hittades? Varför vill läkaren inte uppge sitt namn? Varför överlämnade Foerster inte handen till något ansett universitet?

Foerster lovar att handen ska DNA-testas och kol 14-analyseras i USA under 2017.