DNA-analys fäller frigiven RAF-terrorist

Trettiotvå år efter mordet på en västtysk riksåklagare visar nya DNA-analyser att den före detta RAF-medlemmen Verena Becker varit inblandad i likvideringen.

1 september 2015 av [email protected]

År 1977 dödades Västtysklands federale riksåklaga­re Siegfried Buback och två andra i en bil på väg till rätten i Karlsruhe. Nu, mer än 32 år senare, har DNA-analyser visat att det finns genetiskt material från den dåvarande RAF-medlemmen Verena Becker på de brev i vilka RAF tog på sig skulden för morden.
Buback var stark motståndare till den vänsterorienterade terrorgruppen, och attentatet mot honom markerade inledningen till en mängd RAF-terrorattacker i Västtyskland.
Siegfried Buback dödades när en motorcyklist öppnade eld mot hans bil med ett automatvapen. Enligt ögonvittnen var personen med vapnet klent byggd och kunde ha varit en kvinna. Kort efter mordet på Buback anhölls Verena Becker och polisen hittade också mordvapnet i hennes bagage. Trots det dömdes tre andra RAF-medlemmar för attentatet medan Becker slapp åtal.
De nya avslöjandena kommer bara ett år efter en analys av bland annat den motor­cykelhjälm som användes vid mordet 1977. Här hittade teknikerna inga spår efter Becker.
Efter den senaste DNA­analysen har hon nu anhållits på nytt.

Kanske är du intresserad av...