Giphy & Shutterstock

Lyssna nu: Historiens värsta seriemördare 🎧

Ted Bundy, Ed Gein och Edmund Kemper är utan tvivel tre av historiens värsta seriemördare, och du har kanske sett dem porträtterade på film eller tv. Vi går spadtaget djupare och låter landets bästa röster berätta den hemska verkligheten bakom monstren. Lyssna här.

Ibland överträffar verkligheten fantasin. Kanske är det just därför många filmskapare genom åren har valt att använda seriemördare som huvudpersoner i sina verk.

På senare år har vi sett Edmund Kemper porträtterad i succéserien Mindhunter, och år 2019 stod Ted Bundy i fokus för två serier på Netflix.

Om vi går lite längre tillbaka i historien baserades Norman Bates i Hitchcocks film Psycho på enstöringen Ed Gein från Plainfield i USA.

Just Kemper, Bundy och Gein har vi tittat närmare på.

Därför kan du just nu lyssna på tre fasaväckande historier som vi har låtit professionella skådespelare läsa in, så att du bara kan luta dig tillbaka och lyssna.

Här får du smakprov ur de tre fruktansvärda berättelserna.

Edmund Kemper: Seriemördaren med de bisarra sexritualerna

Edmund Kemper dödade kallblodigt tio personer, men de allra mest fasansfulla gärningarna skedde när han var ensam med liken.

Ted Bundy: Våldsamma sexfantasier förverkligades

Ted Bundy hade toppbetyg och var volontär på en självmordshjälplinje. Många trodde att han skulle gå långt, men han blev en blodtörstig mördare.

Ed Gein: Seriemördaren som flådde sina offer

Han mördade minst två kvinnor och grävde upp flera lik på kyrkogården för att iklä sig deras hud och använda deras kranier som tallrikar.

Kan du inte vänta på att få höra resten?

Det förstår vi verkligen. Just nu har du därför möjlighet att lyssna i en månad för 0 kronor.

Förutom vårt tema om seriemördare kan du botanisera i det stora ljuduniversumet i vår app, som du naturligtvis kan ladda ner utan kostnad.

Redan om fem minuter kan du vara redo att lyssna vidare.

  1. Klicka på den gröna knappen nedan
  2. Teckna din provprenumeration
  3. Ladda ner appen VÄRLDENS HISTORIA
  4. Lyssna!