Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tema

Påskkrim: Mord i Norden

I årets påskkrim besöker vi det i övrigt fredliga Norden, där vi nystar upp fem fruktansvärda kriminalfall från tidigt 1900-tal.

Kriminalitet

Mördaren som älskade barn

En ung pojke på ett barnhem i Köpenhamn dör, till synes av en blodpropp. Snart börjar emellertid rykten om ett erotiskt förhållande mellan pojken och hemmets förestånderska Vilhelmine Møller spridas. Det är ett fall med flera hårresande avslöjanden, som ska komma att chockera hela Danmark.

23 minuter
Mördaren som älskade barn
Seriemördare

Massmord på Mälaren

Den 16 maj år 1900 stiger den nyligen frisläppte Filip Nordlund ombord på ångaren Prins Carl, beväpnad med två revolvrar och en skarpslipad kniv. Hans plan, som snart ska göra honom till massmördare, är fruktansvärt kallblodig.

20 minuter
Massmord på Mälaren

Få VÄRLDENS HISTORIAS nyhetsbrev

Vi ger dig något att fundera över varje dag – direkt i din inkorg.

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj