Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

År 1937 utfärdades det första frimärket med Hitlers porträtt, och det blev oerhört populärt.

© Shutterstock
Krig - Nazism

Slug förfalskning skulle skapa misstro kring Hitler

I Nazityskland var frimärken förknippade med stor ära. Det utnyttjade britterna med en listig plan, som med hjälp av ett falskt frimärke skulle skapa misstro gentemot nazistledningen.

Tysklands nazistregim utfärdade från Hitlers maktöver­tagande 1933 till krigsslutet totalt 334 olika motiv på de tyska frimärkena.

Porträtt av framlidna tyska berömdheter var populära. År 1937 utfärdades det första av många ­frimärken med Hitlers ­porträtt. Inga andra i den nazistiska makt­eliten tilläts samma ära – så länge de levde.

Britterna tryckte falskt frimärke

Detta faktum utnyttjade britterna 1943, när de lät tillverka falska tyska frimärken med den mäktige SS-­chefen Heinrich Himmlers porträtt. Avsikten var att få tyskarna att tro att Himmler satsade på att ta makten.

För att skapa förvirring kring nazistledningen tryckte britterna 1943 ett falskt frimärke med SS-chefen Himmlers porträtt.

© Imageselect

Läs också:

Nazism

Brev från Heinrich Himmler har oväntat dykt upp

2 minuter
Nazism

Himmler hånlog före sitt självmord

1 minut
Nazism

Nazi-arkeologer finkammade Norden

7 minuter

Logga in

Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa Dölj

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.
Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa Dölj