AP/Ritzau Scanpix/Shutterstock

Har Adolf Hitler levande släktingar?

Den ende Hitler som fick barn hade inte mycket till övers för sin ökände farbror.

Nazitysklands diktator Adolf Hitler fick inga barn, och när tre äldre män i New York går bort om några år, kommer alla genetiska spår av släkten Hitler att vara borta. Som barn till William Patrick Hitler – son till Adolf Hitlers halvbror Alois – är de tre männen nämligen de sista levande släktingarna till Führern.

William Patrick Hitler bodde i Tyskland under 1930-talet, men hade en dålig re­lation till Adolf Hitler, som kallade Wil­liam för ”min avskyvärde brorson”.

William Patrick Hitler stred för USA mot Tyskland under andra världskriget.

© AP/Ritzau Scanpix

År 1939 reste brorsonen till USA, där han bytte sitt ökända efternamn mot Stuart-­Houston och tog offentligt avstånd från nazismen.

William Patrick Stuart-­Houston livnärde sig på att bland annat hålla föredrag med titeln ”Varför jag avskyr min farbror”. Under andra världskriget stred han för USA:s armé.

VIDEO – Se William Hitler fördöma sin ökände farbror:

Video

Efter kriget gifte William Patrick Stuart-­Houston sig och slog sig ner i en liten by utanför New York, där han fick fyra söner och levde ett liv i anonymitet.

En av sönerna omkom i en bilolycka 1989, medan de resterande tre i dag är 56–72 år gamla. En av dem är pensionerad socialrådgivare, medan de båda andra driver en plantskola tillsammans. Ingen av dem har varit gift eller fått barn.

De sista Hitler dolde sin släkthistoria för vänner och bekanta, men en brittisk journalist lyckades spåra dem för cirka tjugo år sedan. De har emellertid inte velat uttala sig om sin ökände släkting.