Utanför staden Anda i provinsen Heilongjiang i Kina har arkeologer lyckats hitta den största underjordiska bunkern tillhörande japanernas ökända Enhet 731.
Enheten utförde experiment på cirka 12 000 krigsfångar och civila under andra världskriget.
Bunkern har ännu inte öppnats, men de kinesiska arkeologerna har varit på jakt efter den länge.
Genom dokument som hittats tidigare vet arkeologerna att japanerna använde enhetens tortyrkammare i Anda för att testa effekterna av dödliga sjukdomar och biologiska vapen på civila, huvudsakligen kineser och ryssar.

Flygfoto av området som grävs ut. Omkring 1,5 meter under marken ligger åtskilliga sammanhängande rum, i vilka japanska forskare experimenterade på människor.
Forskning från tortyrkammaren delades med USA
Bunkern, som är cirka 33x20 meter stor, byggdes 1941 och var Enhet 731:s mest avancerade och flitigast använda försöksanläggning.
Efter kriget har det framkommit att japanerna till exempel band människor vid pålar på ett öppet fält, varpå flygplan spred giftgas eller pestsmittade loppor över dem. De japanska läkarna testade även hur spädbarn påverkades av frostskador.
Efter kriget undslapp en del av forskarna från Enhet 731 straff. Tidigare hemligstämplade dokument visar att de ingick ett avtal med den amerikanska staten. Amerikanerna lovade att inte åtala dem om de delade med sig av de kunskaper de fått i samband med försöken på civila.
Amerikanska forskare utnyttjade japanernas resultat för att under kalla kriget utveckla nya kemiska vapen.
De kinesiska arkeologerna tror att deras fynd kan avslöja bevis för flera japanska krigsförbrytelser och dra fram den fasansfulla historien i ljuset igen.