Romarriket

Colosseum i Rom i romarriket

Romarnas värld

Romerska gudar, romerska kejsare och helt vanliga romare – vi berättar historier om allt från den romerska civilisationen.

Håll dig uppdaterad om de senaste rönen om romarriket och om de senaste arkeologiska fynden från hela den romerska världen: från Nordafrika till England och från Spanien till Indien.

Följ romarna från Romulus och Remus och staden Roms grundande. Kom tätt inpå de romerska kejsarna och alla blodiga intriger vid deras hov, och bevittna romarrikets fall från första parkett.
Kejsar Augustus, staty

Romerska kejsare

För romerska kejsare fanns det ingen anställningstrygghet. En del av dem överlevde bara några veckor eller månader på posten. Andra satt kvar på tronen i mer än en mansålder, och somliga etablerade kejsardynastier.

Här kan du hitta porträtt av både mindre kända kejsare och herostratiskt berömda romerska härskare: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero – för att bara nämna några på den mycket långa listan.

Under den långa tid som VÄRLDENS HISTORIA getts ut har vi berört de flesta romerska kejsare på ett eller annat sätt, så vi kan göra listan ännu längre: Hadrianus, Justinianus, Konstantin, Marcus Aurelius – och många, många fler …