Välkommen till Världens Historia nr 11/2012

Läs om Napoleons fatala misstag, om Marilyn Monroes mystiska självmord och om hur OS i Berlin 1936 fick hela världen att berömma Nazityskland.

16 juli 2012

I Världens Historia nr 11 hittar du bland mycket annat följande artiklar:

Napoleons största misstag

Han har makten i stora delar av Europa när han beslutar sig för att ge den ryske tsaren en läxa. Med en armé på 500 000 soldater tränger sig Napoleon in i Ryssland och inleder århundradets mest fatala krig. Bara 120 000 man återvänder hem igen och nu sitter Napoleon löst på tronen.

Olympisk mästare i propaganda

Sport var Adolf Hitler inte ett dugg intresserad av men när Berlin blev OS-värd år 1936 sparade han inte på krutet. Besökarna skulle få se ett tolerant och fredsälskande Tyskland. Och de utländska journalisterna föll för PR-lögnen.

Var det mord?

Opålitliga vittnen, försvunna dokument och en bristfällig obduktion. Efter 50 år omgärdas Marilyn Monroes självmord fortfarande av mystik. Ihärdiga rykten säger att filmstjärnan föll offer för en komplott.

Så får du tag i Världens Historia

Köp tidningen i kiosker över hela landet. Priset är endast 59:90 kr.

Du kan också prenumerera på kommande tidningar – du får 2 nummer och ett flott välkomstpaket för endast 39:50 kr + 29:50 kr i exp. Läs mer och beställ här.

Kanske är du intresserad av...