Nytt nummer: SAS spred skräck bakom fiendens linjer

Special Air Service spred kaos bakom fiendens linjer i Nordafrika. Den brittiska elitstyrkan dundrade in på tyskarnas flygbaser i tungt beväpnade jeepar, förstörde allt och flydde ut i öknen. Hit and run-taktiken var en stor succé fram till en januarinatt .

15 december 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

7 myter om Jesu födelse

Kometer, översättningsfel och en bortglömd vikingafest. I åratal har arkeologer, historiker och astronomer försökt ta reda på vad som är sant och falskt i Julevangeliets beskrivning av jungfrufödseln i Betlehem. Det står klart att det hela är en religiös berättelse eftersom stora delar av den inte stämmer överens med den historiska verkligheten.

Egyptiska präster jobbade dygnet runt

I antikens Egypten handlade allt om att behaga de hetsiga och oberäkneliga gudarna. I den gudomliga statyn fick gudarna ett jordiskt hem och det var prästerna som ansvarade för att tvätta statyn, klä den och servera mat. Allt hängde på deras insats. Om gudarna inte var nöjda kunde de ödelägga hela universum.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Specialstyrka spred skräck bakom fiendens linier

Utan förvarning dyker ett stort antal brittiska jeepar upp på den tyska flygbasen i Nordafrika. Under några få intensiva minuter sätter soldaterna alla plan i brand innan jeeparna försvinner i
öknen. Ännu en gång har elitstyrkan Special Air Service riktat ett dödligt angrepp mot den tyska militärmakten.

Hemlig flyktväg befriade slavar från Södern

Den före detta slaven Harriet Tubman vill göra motstånd mot slaveriet. Hon går därför med i ett hemlig nätverk som hjälper Sydstaternas slavar att fly. Trots risken att avrättas söker hon upp svarta på bomullsplantagerna och för dem norrut, mot friheten.

Kanske är du intresserad av...