Nytt nummer: Kolgruvan var helvetets förgård

Jordskred, gasexplosioner och snabb nerslitning. Arbetet i Englands djupa gruvor var livsfarligt för de män, kvinnor och barn som bröt kol till industrin.

5 juli 2016

Nytt nummer av VÄRLDENS HISTORIA ute nu!

I det senaste numret av VÄRLDENS HISTORIA kan du bland annat läsa:

Blodbadet vid Rzjev

Bara 200 km från Moskva har nazisterna år 1942 förskansat sig utanför staden Rzjev. Hotet om ett nytt angrepp mot huvudstaden får Stalin att kommendera sin utmattade armé ut i en på förhand förlorad offensiv. Tyskarnas försvar är så hårt att ryssarna efter några få månader ger området kring Rzjev det passande namnet "köttkvarnen".

Tre dödsfiender delade Rom

Rom kallar sig för en republik där folket bestämmer. Men det är tomma ord. År 59 f.Kr. ingår Pompejus, Crassus och Caesar en allians och tar kontroll över riket. De tre starka männen samarbetar för att vinna makt och rikedom – tills vidare.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Gruvfolk slet ut sig i mörkret

I slutet av 1700-talet slet gruvarbetarna djupt under marken för att utvinna det svarta kolet som var drivkraften bakom industrialiseringen. Arbetet gav mat på bordet men för många blev schaktens mörker det sista de såg.

Jakten på Joakim von Anka

En genial utpressare plågar den tyska polisen. Han verkar veta allt om tidsinställda bomber, radioteknik och polisens arbetsmetoder. Samtidigt kämpar sig en sjuk och fattig billackerare fram i tillvaron. Hans hjärna är förstörd av lösningsmedel. Ingen kan se hur de två historierna hänger ihop.

Vill du prenumerera på Världens Historia? Läs om våra fina erbjudanden

Kanske är du intresserad av...